Afbeelding

Oscarwinnend drama in filmhuis over trots, wraak en empathie

Kunst en cultuur 576 keer gelezen

VEGHEL | De film The Salesman is op maandag 18 december te zien in het filmhuis van De Blauwe Kei. The Salesman is een zowel ingetogen als spannend drama dat het hedendaagse Iran een spiegel voorhoudt en zich afvraagt wat wraak is. De film start om 20.15 uur in de INDUSTRY bioscoop op de Noordkade in Veghel.

Nadat hun eigen woning door werkzaamheden dreigt in te storten, betrekken Emad en Rana een nieuw appartement in Teheran. De vorige bewoonster hiervan lijkt overhaast vertrokken. Wanneer een vreselijk voorval Rana treft, blijkt dat de achtergrond van de vorige huurster hier iets mee te maken heeft. Emads zoektocht om te achterhalen wat er precies is gebeurd, verandert het leven van het jonge koppel dramatisch. The Salesman, van regisseur Ashgar Farhadi (A Separation en Le passé), won de prijs voor Beste Scenario en Beste Acteur op het Cannes Filmfestival, de World Cinema Amsterdam Publieksprijs en een Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film.

Net als de theaterfunctie is ook het filmhuis van De Blauwe Kei verhuisd naar de Noordkade. Omdat de grote theaterzaal pas in januari 2018 af is, vertoont De Blauwe Kei haar films tot en met januari in de Industry bioscoop op het CHV-terrein. In de bioscoop zijn 150 plaatsen beschikbaar, vooraf reserveren wordt daarom aangeraden.

Kaarten voor The Salesman kosten 8 euro (inclusief drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413-342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant