Het feest Winterbeatch op Kerstavond is zeker in Veghel een begrip.
Het feest Winterbeatch op Kerstavond is zeker in Veghel een begrip.
WINACTIE

'Je krijgt eigenlijk twee feesten voor de prijs van één'

Algemeen 1.963 keer gelezen

VEGHEL | Het feest Winterbeatch op Kerstavond (24 december) is zeker in Veghel een begrip, maar ook daarbuiten een bekend fenomeen. Over bezoekersaantallen maakt de organisatie zich dan ook niet zo druk. "Ook het boeken van goede en gewaarde artiesten is een inkoppertje. Ze komen graag", zegt Lionel Saidjan ietwat verlegen. De zevende editie van Winterbeatch begint om 22.00 uur en is dit jaar weer op de Noordkade.



Edwin Bekkers, Lionel Saidjan, Jelle Lubberts en Tuur van Uden vormen de organisatie achter WinterBeatch

Er is op Kerstavond vaak maar bar weinig te doen. Dit jaar al helemaal, want 24 december valt op zondagavond. "Maandag is iedereen vrij dus alle tijd om uit te braken tijdens het kersdiner", lacht Lionel die samen met Jelle Lubberts, Tuur van Uden en Edwin Bekkers de organisatie voor zijn rekening neemt. "We zijn dit jaar vroeger begonnen dan voorheen. Het is voor ons ook iets voor erbij. Iedereen heeft daarnaast nog zijn eigen werk of studie", vertelt Lionel die zelf jongerenmedewerker is bij jongerencentrum De Kluis in Veghel. Het feest heeft door de jaren heen een goede naam opgebouwd. Lionel ziet dat terug in de kaartverkoop. "We lopen nu alweer 170 kaarten voor op vorig jaar. Uiteindelijk kunnen we 1000 man kwijt. Vorig jaar heb ik 100 mensen teleur moeten stellen aan de deur. Niet cool, maar het moet wel leuk blijven en niet te druk", zegt hij.

Langwerpige bar
Het terrein wordt weinig veranderd. Het blijven twee area's. Alleen de bar wordt waarschijnlijk verplaatst, verklapt Lionel. "Je met zit met die grote trap. Daar moet je mee dealen. Vorig jaar is de bar geplaatst in een L-vorm. Voor het personeel was dat niet ideaal. We kijken nu of we een langwerpige bar kunnen plaatsen."

'Twee gelijkwaardige area's'
Area 1 heet Santa's Heaven. Lionel vertelt wat het publiek daar kan verwachten. "Het wat hardere werk, al wordt het wel netjes opgebouwd. Sub Zero Project verzorgt de afsluiting." De tweede area in de Afzakkerij draagt de naam Rudolp's Sjansbar. "Het zijn twee gelijkwaardige area's. Je krijgt eigenlijk twee feesten voor de prijs van één. De Afzakkerij wordt omgetoverd tot een ultieme feestlocatie." Gearriveerde artiesten als Puinhoop Kollektiv maken er altijd wel een feestje van, maar er is ook ruimte voor jong Veghels talent. "Bootygo is begonnen in jongerencentrum De Kluis en breekt langzaam door. Dit is mooi opstapje voor die jongen", zegt Lionel.

Weerzien
De organisatie hoopt iedereen op tijd te mogen begroeten. "Het is voor velen vaak een weerzien met oude bekende. Degene die Veghel hebben verlaten, komen vaak tijdens Kerst thuis om gezellig te eten. Je hebt je tijd dus hard nodig om met iedereen bij te praten en samen te feesten", lacht Lionel. Hij hoopt dit jaar op bussen vol party animals uit Sint-Oedenrode en Schijndel. "Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de Noordkade en Winterbeatch", aldus Lionel.

WinterBeatch duurt van 22.00 uur tot 02.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.winterbeatch.nl en kosten 15 euro.
Check www.facebook.com/stadskrantveghel en maak kans op gratis kaarten.

Edwin Bekkers, Lionel Saidjan, Jelle Lubberts en Tuur van Uden vormen de organisatie achter WinterBeaTch
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant