Afbeelding

Meer dan 1700 vogels op grote show

Algemeen 1.065 keer gelezen

ERP | In D'n Doel in Erp wordt van vrijdagavond 15 december tot en met zondag 17 december een vogeltentoonstelling gehouden. De tentoonstelling is de grootste die er in de afgelopen jaren in deze regio is georganiseerd.

Onder de vlag van het district Noord-Brabant Oost van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers zullen maar liefst 1730 vogels worden gekeurd, beoordeeld en tentoongesteld. De beste vogels van liefhebbers uit het district Noord-Brabant Oost worden in het clubhuis van 'De Edelzanger Veghel-Erp' tentoongesteld. Deze bevindt zich aan de Wasaa 11 in Erp, naast sporthal Ter Aa.

Voordat de tentoonstelling opent zijn de volgens door erkende keurmeesters gekeurd en van een puntenwaardering voorzien. Per categorie is aan de beste vogels een prijs toegekend. Er is een enorme variatie aan vogels aanwezig. Op vrijdagavond zal de wethouder van de gemeente Meierijstad, Menno Roozendaal, de tentoonstelling officieel openen en worden de prijswinnaars bekendgemaakt.

Iedereen is uitgenodigd de vogeltentoonstelling te bezoeken. Entree is gratis. Er zijn tijdens de tentoonstelling deskundige leden van 'De Edelzanger Veghel-Erp' aanwezig die informatie geven en vragen beantwoorden. De openingstijden zijn vrijdag 15 december van 19.30 tot 22.00 uur, zaterdag 16 december van 10.00 tot 22.00 uur en zondag 17 december van 10.00 tot 16.00 uur. Op zondagochtend vindt er van 10.00 tot 12.00 uur een speciale demonstratie van zangkanaries plaats.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant