Riet Jonkers opent binnenkort
Riet Jonkers opent binnenkort

'Koningin Maxima is een prachtige dame met veel uitstraling'

Algemeen 3.228 keer gelezen

VEGHEL | Riet Jonkers heeft sinds kort haar eigen winkel in de Molenstraat in Veghel. Ze had daar al een shop-in-shop bij STAN d'art, maar nu is voor Riet het echte werk begonnen. In de fotozaak kan men van alles kopen, behalve een camera. Riet, die de winkel samen gaat runnen met haar vriend Peter, gaat in januari flink verbouwen. Wel blijven ze gewoon open voor pasfoto's, afdrukken en fotoshoots. De officiële opening volgt in februari.


Zozo, in februari open je samen met Peter van der Sluys fotowinkel Fotosjop Kiek'es in de grootste zin van het woord waar van alles kan, behalve het aanschaffen van een camera. Wat kunnen we allemaal verwachten?
Samen met mijn partner Peter gaan we het verschil van analoog naar digitaal overbruggen en een foto weer tastbaar maken, in album/ lijst of als mooie wandversiering op welke manier dan ook, een foto verdiend dat, evenals film.

Waarom open je nu pas een eigen winkel?
Heb door de jaren heen een mooie klantenkring opgebouwd en krijg nu de mogelijkheid na 4,5 jaar shop in shop onze kennis uit te breiden en een fotowinkel weer nieuw leven in te blazen is volgens ons heel Welkom in Veghel.

Even terug naar het begin. Hoe ben je in de fotografie verzeild geraakt?
Ben als kapster zestien jaar werkzaam geweest, maar fotografie trok me meer en heb me daarin helemaal gevonden met passie, voor mensen.

Je hebt intussen al meer dan twintig jaar fotografie-ervaring en meerdere mensen voor de lens gehad? Één van hen was niemand minder dan Koningin Maxima. Hoe was dat?        
Heb inderdaad al enorm veel mensen voor mijn lens gehad, ook Koningin Maxima, drie uur lang mogen fotograferen is een prachtige dame met heel veel uitstraling een warme persoonlijkheid, mooi om haar op deze manier te hebben gezien, evenals alle andere mensen die ook ooit voor mijn lens heb gehad en nog ga krijgen.

Het jaar 2018 begint dus mooi voor jou. Gaat het nieuwe jaar nog meer moois brengen?
Gaat me alle moois brengen dat ik me maar kan wensen en dat is samen met Peter en alle mooie mensen om ons heen, zowel privé als zakelijk er het beste van te maken met door en voor elkaar.

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant