Margriet ontvangt zondag winterkampioen Rhode
Margriet ontvangt zondag winterkampioen Rhode Foto's Peter Kuijpers

Margriet verwelkomt zondag winterkampioen Rhode, Erp voor eerste uitwinst naar TGG

Voetbal 1.555 keer gelezen

BVV/Timmermans – Volharding is een directie confrontatie uit het linkerrijtje. Voor Erp bij TGG een belangrijk duel om niet af te zakken naar een van de rechtstreekse degradatie plekken. Margriet krijg op de Amstelhoef bezoek van de ongeslagen koploper Rhode waar de titel 'Herbstmeister' het team niet meer kan ontgaan.

Door Peter Kuijpers

EVVC is thuis favoriet tegen het bezoekende Venhorst. De ploeg van trainer Joost Janssen zal de hakken echter diep in het Vinkelse zand drukken om minimaal met een puntje huiswaarts te keren. Venhorst dat met een negende plek eindigde, maar wel met een periode via de nacompetitie het opnieuw flikte om te promoveren. Twee jaar eerder lukte dat ook op de laatste speeldag van de competitie toen via een knotsgekke zondag uiteindelijk het kampioenschap werd binnengesleept. Maar even zovele keren hebben de Venhorsters het moeilijk in de tweede klasse. Ook nu weer bengelt de club met de rode lantaarn om de nek op de laatste plek. Pech was er bij Heeswijk en Rhode uit, maar de twee laatste thuiswedstrijden tegen Emplina en Erp werden gewonnen.



Pim van der Doelen zondag nog een vraagteken 

Teambuilding
EVVC is wat constanter en staat keurig tweede achter Rhode. Jammer dat de confrontatie zondag in Sint Oedenrode niet doorging na de algehele afgelasting. Trainer Stephan Hesemans van EVVC is niet erg optimistisch wat betreft het doorgaan komend weekend. Hesemans: "Zoals het er nu naar uitziet verwacht ik een vroege winterstop, met negen wedstrijden gespeeld zijn er in 2018 nog een flink aantal te gaan. Het zou me dan ook verrassen wanneer het zondag doorgaat. De sneeuw kan dan misschien weg zijn, maar bij ons zijn de velden nu al aardig nat. Mocht het doorgaan dan hebben we met Venhorst een lastige tegenstander, maar wel een waarvan we moeten winnen. We zijn nagenoeg compleet komende zondag. Gerwin van den Boom is fit, dus die zal er in ieder geval weer bij zijn. Pim van der Doelen is nog een twijfelgeval. Maar op de achtergrond gaan we ons alweer voorbereiden op de start straks weer in januari. Een alternatief in deze periode is een weekend weg met de voltallige selectie. Voor het eerst zijn we dit jaar met drie elftallen, met staf en spelers plannen we dan een weekend in januari. We doen verschillende activiteiten, zonder wedstrijden en trainingen, een mooi weekend met zijn allen." Teambuilding lijkt de ware kerstgedachte in Vinkel.

WSC – Heeswijk
WSC wordt getraind door Norbert Rebsch en speelde in de jaren negentig voor de Waalwijkers. Trainer Marc van de Ven voetbalde nooit voor Heeswijk, maar denkt dat de wedstrijd zondag in Waalwijk wel eens door kan gaan. Van de Ven: "Helaas geen voetbal afgelopen zondag. Echter wij verwachten aanstaande zondag wel te spelen op het kunstgras van WSC. WSC is voetballend een prima ploeg, die eigenlijk wat te laag staan ten opzichte van het materiaal dat ze hebben. Wijzelf willen graag winnen om wat stappen te maken op de ranglijst en de eerste seizoenshelft goed af te sluiten. De middenmoot staat erg dicht bij elkaar en met een overwinning kunnen we begin 2018 weer naar boven kijken." Op Sportpark Eikendonk in Waalwijk wordt om 14.15 uur afgetrapt. De scheidsrechter werd op de KNVB site nog niet vermeld.

Prinses Irene – Emplina
Prinses Irene speelt donderdag (vandaag) eerst het nog openstaande bekerduel tegen vijfdeklasser Toxandria uit Rijkevoort. De wedstrijd stond vorige week donderdag in de planning, maar werd afgelast. Clubs zitten nu in een fase waarin de beker vaak meer een last is dan een lust. Op winteravonden spelen op karige veldjes met dito verlichting. Het is niet anders, maar adel verplicht de ploeg uit Nistelrode gewoon de volgende ronde te halen gezien het klassenverschil. Trainer William van der Steen legt het uit. Van der Steen: "We gaan ons deze week zou goed mogelijk voorbereiden op de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen Emplina. Eerst spelen we, indien de weersomstandigheden het toelaten, donderdag tegen Toxandria voor de beker. Voor ons zaak om met een goed gevoel de winterstop in te gaan en de schlemielige nederlaag tegen TGG weg te spoelen met een overwinning. Emplina heeft een goed voetballende ploeg, dus ik verwacht een leuke wedstrijd met twee teams die voor de winst zullen spelen." Scheidsrechter Christ-Stan van Daal fluit op De Schellen om 14.15 uur voor het begin.



Christ Stan van Daal zondag scheidsrechter in Nistelrode (Foto Peter Kuijpers)

Margriet – Rhode/Van Stiphout
De Ossenaren zullen ongetwijfeld met een goed gevoel de winterstop in willen gaan. Winst op koploper Rhode zou daar een grote bijdrage aan zijn. Maar ja, wie wil nu niet de Rhodenaren de eerste schade aansmeren. Dat is nu eenmaal lot dat Rhode zichzelf heeft geschapen door op  de drempel van 2017-2018 nog zonder puntverlies fluitend door het (voetbal) leven te gaan. Rhode is tevens een ronde verder in de districtsbeker. Bij SSS'18 in Overloon was de ploeg van trainer Theo van Lieshout met 1-3 te sterk. Doelpunten van Serge Vos, Daan van Dinthen en Simon van de Wetering.

Puntverlies
Margriet-trainer Mark Strik gunde zijn manschappen een vrij weekend, ondanks dat hij liever had gespeeld. Strik: "Lekker een weekend vrij en zo konden de pijntjes wat genezen. Aanstaande zondag wordt Rhode een lastige wedstrijd. Ongelofelijk knap van ze dat ze tot op heden nog geen puntverlies hebben geleden en al hun wedstrijden winnend hebben afgesloten. Ik geloof er niet in dat welk team dan ook, in deze sterke competitie alle wedstrijden zal gaan winnen. Wat zou betekenen dat de eerste nederlaag voor Rhode steeds dichterbij komt. Zondag zal dat moeten gebeuren en de winst op Emplina in gedachten heb ik daar vertrouwen in. Ook wij willen net als Rhode het jaar goed afsluiten en zeker in een thuiswedstrijd voor onze eigen supporters. De verschillen zijn niet zo groot, we zullen er alles aan gaan doen deze komende week."

TGG – Erp
TGG staat voorlaatste, dus zonder dat Erp zich rijk zal rekenen moet dit een driepunter worden voor de Erpenaren. Het team staat er niet geweldig voor, althans niet waar de meeste getrouwen de Erpenaren hun team graag zouden zien. Nog geen paniek, zeker niet, maar een lekkere winst partij zou welkom zijn. Om die reden alle hens aan dek zoals dat heet voor Cornelissen en de zijne. Het zou een lekker gevoel geven om met winst de winterstop in te gaan. Op 28 januari ontvang Erp Heeswijk om 14.30 uur op Sportpark Den Uil.

SSS'18 - Helvoirt
Helvoirt is na een slechte start weer volop terug met indrukwekkende uitslagen. 7-1 winst op Margriet en de 2-5 winst bij BVV is nog  meer aansprekend. Tegenstander SSS'18  verloor vier wedstrijden achtereen. Bovendien werd SSS'18 thuis nog eens uitgeschakeld voor de beker door alles pakker Rhode en verloor met 1-3. Paniek in Overloon ? Wel nee, maar dat het tijd wordt voor een thuiszege is belangrijk. Trainer Ruud Vermeer kampt met een grote blessure golf wat de club onmogelijk (kwalitatief) op kan vangen uit lagere elftallen. Deze sores vertaalt zich dan in de uitslagen. Zondag het rising Helvoirt dat om al deze redenen favoriet is aan de Raaijweg in Overloon. Scheidsrechter Verhaag fluit hier om 14.15 uur voor aanvang.



Sjoerd van der Coelen zondag naar De Vliert in Den Bosch. (Foto's Peter Kuijpers)

BVV/Tim-Infra – Volharding
Voor Volharding wordt het tijd voor voetbal. De laatste wedstrijd voor het 'eggies' dateert alweer van 26 november waar de ploeg van trainer Sjoerd van der Coelen het moest doen met één schamel puntje thuis tegen WSC. De selectie trainde afgelopen zondag een paar uurtjes in de zaal. Over BVV heeft de trainer uit Venray wel een mening. Van der Coelen: "BVV is zeker een kampioenskandidaat en het veld daar was twee jaar geleden niet heel best, dus ik ben benieuwd of het doorgaat. Wij willen 2017 op een positieve manier afsluiten dus hopelijk spelen we zondag en kunnen we de drie punten meenemen." Van der Coelen heeft nog geen nieuws over een eventuele nieuwe club. "Als ik meer weet over een vervolg club dan hoor je dat" ,wilde de Volharding trainer nog wel kwijt.

Programma tweede klasse H
EVVC-Venhorst 
WSC-Heeswijk 
Prinses Irene-Emplina
Margriet-Rhode
SSS'18-Helvoirt
TGG-Erp
BVV/Tim-infra-H-Volharding

Stand tweede klasse H
1.Rhode/Van Stiphout 10-30
2.EVVC 9-20
3.Prinse Irene 10-15
4.Volharding 9-14
5.Emplina 10-14
6.BVV/Timmermans 10-14
7.SSS'18 10-13
8.Heeswijk 10-13
9.Helvoirt 10-12
10.Erp 10-11
11.Margriet 10-11
12.WSC 9-9
13.TGG 9-8
14.Venhorst 10-7

Programma 28 januari 2018
Volharding-Prinses Irene 
Emplina-SSS'18 
Helvoirt-TGG
EVVC-WSC
Rhode-BVV/Tim-infra-H
Venhorst-Margriet
Erp-Heeswijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant