Mols scoort de 1-1 in het duel met ADO'20
Mols scoort de 1-1 in het duel met ADO'20 Peter Kuijpers en Gerard Beekmans
+audio

Blauw Geel'38/Jumbo wint ook van ADO'20: 5-2

Voetbal 1.865 keer gelezen

VEGHEL – Vooraf werd er tegen de tegenstander uit Heemskerk behoorlijk tegenop gekeken. De ploeg die sinds september niet meer verloor stond niet voor niets in de top-3 van de Derde Divisie. In Veghel maakte Blauw Geel'38 een snel einde aan het Noord Hollandse sprookje en won met 5-2. Alexander Mols en Sten van Vessem scoorde ieder een maal, Serkan Ordu nam er drie voor zijn rekening met dank aan de heerlijke assists.

Trainer Raymond Bronkhorst houdt er bij ADO'20 zijn eigen visie op na. Heel hoog starten en pompen. Dat leek al na drie minuten succes te hebben als de kopsterke Gert Jan van Leiden voor iedereen kroop in de zestien en raak kopte: 0-1. Lang vreugde konden de Noord-Hollanders er niet van hebben want een paar minuten later omzeilde Cerkan  Ordu slim de buitenspelval, kreeg de bal uit de kluts en hoefde zelfs het laatste tikje niet te geven. Het spelletje van de gasten bleef erg tricky. Vol in de aanval dat zeker en oprukkend tot de middenlijn. Dat dit soms hachelijke momenten  uit de omschakeling opleverde kon ze amper deren. Na dik een half uur kwam Blauw Geel'38, dat slim en bij vlagen goed voetbalde, op voorsprong. Joey Hellstern trok door tot de achterlijn, gaf af aan Mols die zijn faam als afmaker weer eens gestalte gaf en schoot Blauw Geel'38 op voorsprong: 2-1.

0-1 voor ADO'20 doelpunt aanvoerder Gert Jan van Leiden

Corner
Na rust een drukkend ADO'20 dat na vijf minuten al gelijk kwam. Een uitgespeelde aanval werd door Clive Keus afgerond: 2-2. Blauw Geel'38 bleef anticiperen op de omschakeling van een ver naar voren spelend ADO'20. Twee minuten na de gelijkmaker kwam Blauw Geel'38 alweer op voorsprong. Uit een corner leek de bal al over de lijn te gaan, maar Sten van Vessem gaf het beslissende knikje maar 3-2. Een drukkend ADO'20, maar Blauw Geel'38 hield het defensief prima bijeen. In de 62e minuut trok Mols op links door. Schudde Sem van Amersfoort van zich af en legde terug op de inkomende Ordu. Zijn pegel naar 4-2 moet keeper Michel van Kampen alleen maar gehoord hebben.

Winterreces
Bij ADO'20 doofde de lichten. Wel opvallend was dat de club vol op de aanval bleef spelen terwijl ze dit al zoveel leed had gebracht. We zouden Blauw Geel'38 echter te kort doen om de winst alleen maar daar aan toe te schrijven. De driehoekjes en steekpassen waren vaak niet te bevatten voor de bezoekers. Het laatste woord was opnieuw voor Ordu die met zijn derde voor het slotakkoord tekende. ADO'20 scoorde nog een maal, maar het doelpunt werd op advies van de grensrechter afgekeurd door scheidsrechter Tempelaar. Blauw Geel'38/Jumbo  gaat met een lekker gevoel het winterreces in en maakt zich dan op voor het treffen met OJC Rosmalen op zaterdag 13 januari 2018.

Blauw Geel'38: Brahim Zaari, Edwin Huibers, Desley Schilders, Erik van Loon, Sten van Vessem (79. Yoeri Vissers), Sander Egmond, Mustafa Guler (79. Sjaak Egmond), Mark Dobbelsteen, Serkan Ordu, Alexander Mols, Joey Hellstern (83. Tresor Shema)