Beeld uit de wedstrijd Korfrakkers - Be Quick

Korfrakkers wint clash met Be Quick, SCMH niet langs Eyckelkorf 1/omhoog 1

Sport 315 keer gelezen

ERP - De Korfrakkers tegen Be Quick staat altijd garant voor een spannende, boeiende wedstrijd. De aanvallen blijven lastig, omdat beide teams verdedigend heel goed druk weten te geven op de tegenstander.

Voor De Korfrakkers begon de wedstrijd prettig door al na 15 seconden op een 1-0 voorsprong te komen door een afstand schot van Maud Beekmans. Twee minuten later stond er 2-0 op het scorebord door een afstandsschot van Ingrid Claasse. Vanaf dat moment moest Be Quick in de achtervolging. Een minuutje later scoorde Be Quick met een doorloopbal de aansluitingstreffer. De Korfrakkers scoorde gemakkelijk van afstand en ook door goede acties naar binnen. Be Quick bleef zich vastbijten en liet zich niet afschudden. De mooiste acties kwamen uit goede aanvallen in beide vakken waarna Eline Kerkhof en Claasse konden afronden. Een vrije worp net voor rust en zelfs een strafworp in de laatste minuut van de eerste helft brachten Be Quick weer in de wedstrijd De ruststand op de klok: 9-8.

Eindstand
Het niveau in de tweede helft van de wedstrijd werd minder aan beide kanten. Het positieve van de wedstrijd bleef de strijdlust van zowel De Korfrakkers als van Be Quick. Het betaalde zich desondanks aan beide kanten niet uit. In de tweede helft werd slechts 7 keer gescoord. Met nog tien minuten te spelen bracht De Korfrakkers de stand op 13-9. De laatste twee doelpunten van Be Quick brachten de eindstand op 13-11. Op 7 januari 2018 staat de uitwedstrijd naar Rosolo in Reusel op het programma.

Scmh 1 - Eyckelkorf 1/omhoog 1

Beide ploegen begonnen gebrand aan de wedstrijd. Het scoreverloop liep gelijk op. Er werden door SCMH mooie aanvallen gecreëerd. Toch verloren de ploeg uit Mariaheide de concentratie doordat het spel te gehaast ging. Coach Albert Hulsen lastte een time out in waardoor er weer wat rust in het spel kwam. Er werden lange aanvallen gespeeld door beide ploegen. Met een stand van 8-7 gingen ze de rust in. Hulsen probeerde met peptalk na rust, maar verder dan 10-10  kwam zijn ploeg niet.