Dansdocente Berdy Maertens-Stoof.
Dansdocente Berdy Maertens-Stoof.

PieterBrueghelHuis start met Dance for Health

Algemeen 1.522 keer gelezen

VEGHEL | In het nieuwe jaar kunnen mensen met Parkinson, MS , Reuma of een andere bewegingsbeperking kennis maken met beweeglessen Dance for Health in het PieterBrueghelHuis in Veghel. Bij voldoende aanmelding worden deze lessen vanaf 11 januari gegeven door dansdocente Berdy Maertens-Stoof.

"De ervaring leert dat dansen in een groep drempelverlagend werkt om toch regelmatiger te bewegen. Door middel van dans, beweging, muziek en verbeeldingskracht werken we aan balans, flexibiliteit, kracht, coördinatie en houding. Het samen bewegen, vertrouwen krijgen in je eigen lichaam en het dansplezier staan natuurlijk centraal", vertelt Berdy.
Dus ken je iemand die zich fysiek en mentaal energieker, fitter en beter wil voelen ondanks hun bewegingsbeperking? Attendeer hem of haar dan op Dance for Health. Het zet mensen letterlijk en figuurlijk in beweging.

Eigen kracht ontdekken
Veel voorkomende symptomen bij mensen met een bewegingsbeperking zijn pijn, stijfheid, ontstekingen en vermoeidheid. Door de fysieke training kun je je eigen kracht en mogelijkheden (her)ontdekken. Door op een verantwoorde manier grenzen op te zoeken – en niet te overschrijden – krijg je vertrouwen in je eigen lichaam en zijn bewegingsmogelijkheden.

Over het PieterBrueghelHuis
In het PieterBrueghelHuis gaat men samen aan de slag, afgestemd op ieders mogelijkheden. Het biedt geen eerstelijns zorg, maar wel 'zorgen voor aandacht'. Het PieterBrueghelHuis is een plek met de mogelijkheden om ieders kwaliteiten in te zetten en waar bezoekers worden geïnformeerd, ondersteund, geïnspireerd en uitgedaagd: een plek waar alles mag en kan zijn.

Meer informatie:
De lessen zijn een onderdeel van het bewegingsprogramma van Berdy's Dance Fit in samenwerking met Phoenix Cultuur. De eerste vier lessen zijn gratis proeflessen, daarna zijn de kosten 70 euro per tien lessen.
Wil je graag samen met een familielid, vriend, vriendin of mantelzorger komen dansen dan krijg je samen 15 euro korting per tien lessen.
Startdatum 11 januari van 11.00 uur tot 12.15 en van 14.30 uur tot 15.45 uur. 
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via: Berdy.Dans@gmail.com of 0613203010 / www.danceforhealth.nl of via: info@pieterbrueghelhuis.nl of 0413 395280 / www.pieterbrueghelhuis.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant