Ruud Sikkers en hoofdsponsor Ton van Herwaarden.

Ruud Sikkers eerste driebandenkampioen Meierijstad

Sport 1.312 keer gelezen

VEGHEL | In De Stapperij, het clubhuis van de Veghelse biljartvereniging Krijt Op Tijd, werden op vrijdagavond 15 december de beslissende wedstrijden gespeeld voor de eerste titel Driebandenkampioen Meierijstad.

Vanaf 1 december werd door 63 deelnemers gestreden om deze begeerde titel binnen te halen. Op 15 december mochten de kampioenen van de diverse klassen uit gaan maken wie de uiteindelijke kampioen zou worden.

Percentage
De halve finales werden gespeeld over twee sets, waarbij het behaalde percentage uiteindelijk de beslissing zou brengen. De kampioen van de A-klasse Ad Verbruggen verloor de eerste set met 11-5 ruim van de C-klasse kampioen Adri de Bekker. Dat betekende dat Ad in de 2e set zijn tegenstander niet meer dan 3 caramboles zou mogen toestaan om alsnog naar de finale te kunnen gaan. Het lukte hem bijna, want in de 18de beurt maakte Ad zijn 16 caramboles vol, maar Adri had in zijn laatste beurt net zijn 4de carambole gemaakt en dat betekende voor hem de finaleplaats.

Caramboles
Op de andere tafel ging het duel tussen de kampioen van de B-klasse Ruud Sikkers en de D-klasse kampioen Henk Kanters. Ruud diende 14 caramboles te maken en Henk 9. Henk Kanters maakte in de eerste set goed gebruik van de hem aangeboden kansen, maar Ruud wist deze toch net te winnen met 14-8. In de 2e set kreeg Henk weinig kansen, terwijl Ruud regelmatig wist te scoren. Ruud haalde ook deze set binnen met een 14-3 overwinning.

Eerste driebandenkampioen
De finalestrijd tussen Ruud en Adri ging over twee gewonnen sets. In de eerste set nam Ruud al snel een beslissende voorsprong en deze werd door hem in 20 beurten met 14-6 gewonnen. In de tweede set stond na 12 beurten een 6-6 stand op het scorebord, een virtueel voordeel dus voor Adri. Ruud was echter niet van plan om nog een derde set te moeten aangaan en wist zeer geconcentreerd spelend met enkele zeer fraaie caramboles de set met 14-7 in zijn voordeel te beslissen. Daarmee werd Ruud Sikkers de eerste driebandenkampioen van Meierijstad.

Hoogste serie
De organiserende biljartvereniging Krijt Op Tijd mag terugzien op een zeer geslaagd en gezellig kampioenschap, wat zeker weer een jaarlijkse traditie kan gaan worden evenals voorheen het Veghelse Driebandenkampioenschap.
Vermeldenswaardig zijn nog de kortste partij van dit toernooi en de grootste serie. Adri de Bekker presteerde het om een partij in slechts 9 beurten uit te maken en ook bijzonder de hoogste serie van 11, die gescoord werd door Rob Verbruggen. Dezelfde speler presteerde het ook nog eens om in twee partijen zijn te maken 26 caramboles in 13 beurten te voltooien.