Edwin van de Boom traditioneel naast de kerstboom.
Edwin van de Boom traditioneel naast de kerstboom.

Edwin van de Boom: 'De jeugd is onze toekomst'

Sport 2.293 keer gelezen

VEGHEL | In oktober nam hij de hamer over van boezemvriend en nu inmiddels oud-voorzitter Frank Pulles. Edwin van de Boom heeft in zijn functie als kandidaat-voorzitter al lekker in kunnen stromen in de Blauw Geel''38 familie. Een gesprekje onder de kerstboom is een traditie, zoals dat hoort op de kerstpagina van de Veghelse voetbalvereniging.

Door: Peter Kuijpers.

Zijn grootste taak omschreef hij bij aanvang als het continueren van deze succesvolle vereniging. Daar lijkt Edwin aardig mee op weg: "Ik heb het voorrecht dat ik voorzitter ben geworden in het sportief gezien meest succesvolle seizoen ooit van deze vereniging. Kampioen geworden en gepromoveerd naar de landelijke Derde Divisie en we wonnen de districtsbeker. Bovendien werd JO 19-1 kampioen en komt weer wat meer op niveau te spelen. We kwamen door in de beker tegen onder anderen Spakenburg in een van de mooiste wedstrijden die ik ooit heb gezien. En dan besluiten tegen VVV-Venlo met ruim tweeduizend toeschouwers. We staan zesde in de Derde Divisie, mooi toch."

Tribune
Mooie dingen staan op stapel waaronder het meest besproken punt: de nieuwe tribune. "De aanvraag voor de vergunning gaat deze week naar de gemeente. Als die terug is kunnen we volop aan de slag. We zijn nu al met materialen bezig en het rekruteren van vrijwilligers. Vooral dat laatste is de enige manier om het financiële plaatje rond te krijgen. Financieel zijn we kern gezond en dat wil ik zo houden. De tekening is nog niet klaar, maar komt ter inzage in het clubgebouw te hangen." Edwin ligt toe hoe de tribune eruit komt te zien: "We gaan links en rechts twee kleedlokalen van twaalf- bij vijf meter aanbouwen. In die lengte van de kleedkamer komt nog een soort hellinkje waar publiek op kan staan. Het mooiste is natuurlijk nog dat de spelers straks opkomen vanuit het middenstuk onder de tribune."

Veranderingen
Wensen en veranderingen zijn er altijd, de Blauw Geel'38 preses heeft er wel een paar op zijn lijstje staan: "Sportief gezien vind ik de nieuwe regels van de KNVB voor de kleinste jeugd een positieve verandering. Zonder scheidsrechter met veel balbezit schept dat heel veel spelvreugde. De FIFA is in mijn optiek een te trage organisatie. Daar komen maar weinig veranderingen van. De regels van het voetbal moeten echt op de schop. Waarom bijvoorbeeld net als bij het hockey de wissels. Die vinden daar plaats terwijl de wedstrijd gewoon doorgaat. Het spel wordt niet stilgelegd. Zuivere speeltijd voorkomt tijdrekken. Dat zou het voetbal ten goede komen. Ook de gele kaart die moet meteen bestraft worden."
Blauw Geel'38 is grote vereniging met veel jeugd en dat eist een goed kader. "Dat laatste vooral. We streven ernaar om op alle leeftijdscategorieën de teams op landelijk divisie niveau te krijgen. Van daaruit moet dan later de doorstroming komen naar de selectie voor het eerste elftal. Jeugd die hier speelt of komt moet de indruk krijgen dat de doorstroming naar een eerste of tweede team tot de mogelijkheden behoort. De jeugd is echt onze toekomst."

Tot slot
Op 1 januari is het de bedoeling om die nieuwe Blauw Geel'38/Jumbo website te presenteren. Edwin besluit: "Het wordt een prachtig iets waar we trots op mogen zijn. Een mooi uithangbord voor onze club. Een club waar ik velen op de nieuwjaarsreceptie hopelijk de hand van mag schudden. Daarop vooruitlopende wens ik iedereen, maar in het bijzonder alle Blauw Geel'38 leden, vrijwilligers, begunstigers, spelers en mijn collega bestuursleden een geweldig kerstfeest en een sportief goed, maar vooral gezond 2018 toe", was getekend Edwin van de Boom, voorzitter van Blauw Geel'38/Jumbo.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant