De heer Kaya en mevrouw Kurt hebben op woensdag 20 december de sleutels gekregen.
De heer Kaya en mevrouw Kurt hebben op woensdag 20 december de sleutels gekregen.

Eerste bewoners in De Kloostertuinen

Wonen 2.739 keer gelezen

VEGHEL | De heer Kaya en mevrouw Kurt hebben op woensdag 20 december de sleutels gekregen van hun nieuwe huis in Veghels Buiten. Zij zijn de eerste bewoners van buurtschap De Kloostertuinen, één van de grotere buurtschappen in het nieuwe woongebied Veghels Buiten. Wethouder Jan Goijaarts kwam ze feliciteren en overhandigde een bloemetje namens de gemeente Meierijstad. 

Het huis van de gelukkige bewoners maakt deel uit van het project De Ommuurde Tuin, dat in totaal twintig huurwoningen en negen koopwoningen omvat. Het zijn de eerste opgeleverde huizen in buurtschap De Kloostertuinen dat ten zuiden van de Erpseweg ligt. In dit buurtschap zijn inmiddels tientallen huizen in aanbouw. Uiteindelijk worden er zo'n 185 woningen gebouwd, door verschillende bouwbedrijven. 
 
'Gunstig geprijsd '
"De gemeente is verheugd dat de eerste koop- en huurwoningen in een wat groter buurtschap in Veghels Buiten klaar zijn", vertelt wethouder Goijaarts enthousiast. "Het is mooi dat er nu ook op grotere schaal andere woningtypen zijn in Veghels Buiten, naast de vrijstaande huizen die de afgelopen jaren zijn gerealiseerd in kleinschalige erven. Dat verandert hopelijk het beeld dat sommige mensen hebben van Veghels Buiten als duur woongebied. Deze huizen zijn allemaal gunstig geprijsd en hebben een ideale ligging. Landelijk en toch vlakbij het centrum van Veghel met alle voorzieningen. Dat blijkt ook wel uit de belangstelling voor de huizen: de koopwoningen in De Kloostertuinen zijn bijna allemaal al verkocht."  
 
Meerdere projecten
In buurtschap De Kloostertuinen worden door meerdere ontwikkelaars momenteel tientallen woningen gerealiseerd in verschillende projecten. Elk project heeft een eigen karakter en verschillende woningtypes. Er zijn nog enkele huizen te koop en nog meerdere te huur. Meer informatie is te vinden op veghelsbuiten.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant