Afbeelding

Uitstekende start Geel-Zwart in zaalcompetitie

Sport 523 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart Dames 1 is met een knappe derde plek in de buitencompetitie de winterstop ingegaan. Tijdens de winterstop zitten de Veghelse hockeysters niet stil. Zo strijden ze volop mee om een zo hoog mogelijk plek te behalen in de zaal. De dames komen uit in de Subtopklasse. Ze spelen tegen clubs uit Oss, Rosmalen, Oisterwijk en Etten-Leur.

Afgelopen zondag was de eerste speelronde en kwamen Rosmalen Dames 1 en HOCO Dames 1 uit Oisterwijk op bezoek in de Zwijsen Sporthal in Veghel. Beide clubs zijn bekenden uit de buitencompetitie. Geel-Zwart was er op gebrand om de eerste zes punten in Veghel te houden.

GZ-HOCO
In de eerste helft van de wedstrijd waren beide teams zoekende naar teamgenoten en probeerden het spel te maken. Sjoukje van den Brand wist in de tweede helft de openingstreffer voor Geel-Zwart te maken. Daarna volgde een periode met veel kansen voor beide ploegen, maar deze wisten ze niet af te maken. Het slotakkoord kwam van de stick van Lizanne van Marrewijk. Zij bepaalde op fraaie wijze de eindstand op 2-0 in Veghels voordeel. Op aangeven van Marloes van Rosmalen werd de bal vanuit de draai door Lizanne achter de Oisterwijkse keepster gewerkt.

GZ-Rosmalen
Ook Rosmalen is een bekende uit de buitencompetitie en staat daar momenteel fier bovenaan. In de zaal waren het echter de Veghelse dames die er met de punten vandoor gingen. 
De eerste treffer werd vanuit een strafcorner gemaakt door Madelief de Beer. Geel-Zwart wist daarna de score uit te breiden tot 3-0 door doelpunten van Sjoukje en Marloes van Roosmalen.
Rosmalen kreeg een aantal kansen, waaronder een strafbal, maar deze werden uitstekend gekeerd door keepster Marlou van Essen. Madelief maakte haar tweede doelpunt van de wedstrijd door de bal hard in de rechterhoek te pushen.

Aanstaande zondag speelt Geel-Zwart in Sportcentrum Berghem in Berghem. Ze spelen om 12.35 uur opnieuw tegen Rosmalen en vervolgens om 14.15 uur tegen Oss Dames 1. Oss komt in de buitencompetitie uit in de eerste klasse.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant