Geel-Zwart speelde gelijk tegen Rosmalen en verloor nipt van Oss Foto: Ties van Dooren

Dames Geel-Zwart verliest nipt van Oss, speelt gelijk tegen Rosmalen

Sport 385 keer gelezen

VEGHEL Het dames vaandelteam van Geel-Zwart speelde zondag 24 december haar tweede speelronde in de zaalcompetitie. Ditmaal streden ze tegen Oss dames 1 en wederom tegen Rosmalen dames 1.

Rosmalen-GZ
De vorige wedstrijd tegen Rosmalen eindigde in een overwinning voor de Veghelse dames met 4-0. Ditmaal hadden ze wat meer moeite met de wedstrijd, waardoor de stand uitkwam op een gelijkspel. Geel-Zwart begon erg slap aan de wedstrijd. Rosmalen begon in tegenstelling met de vorige wedstrijd een stuk zelfverzekerder. Dit resulteerde in een tussenstand van 2-4 in de tweede helft. Geel-Zwart zette de laatste minuten van de wedstrijd alles op alles om er het beste uit te halen en wist de schade te beperken tot een 4-4 eindstand.

Oss-GZ
Een nog onbekende tegenstander voor de ploeg uit Veghel stond klaar om de strijd aan te gaan. De spannende wedstrijd liep gelijk op, maar uiteindelijk was het Oss die er met de overwinning vandoor ging. Geel-Zwart keek tegen een 0-1 achterstand aan, maar wist snel door Lizanne van Marrewijk de aansluitingstreffer te maken. Echter wist Oss daarna door het technische spel snel op een 3-1 voorsprong te komen. Hierna volgde een periode van onrust bij het spel van Oss. Geel-Zwart maakte hier optimaal gebruik van door de stand van 3-1 om te buigen tot een 3-5, middels onder andere een strafbal en doelpunten van Julie van Rosmalen, Sjoukje van den Brand en Anne Horck. Het laatste kwartier was echter bepalend voor de wedstrijd en Geel-Zwart zwakte af, waar Oss maximaal van profiteerde. Wel wist keepster Marlou van Essen opnieuw een strafbal te stoppen, maar helaas mocht dit niet baten. Oss bepaalde de eindstand op 7-6.

De op een na laatste speelronde van de zaalcompetitie staat alweer op het programma. Deze wordt gespeeld op 14 januari in Sportaccomodatie Het Turfschip in Etten-Leur. Geel-Zwart neemt het hier weer op tegen Etten-Leur en HOCO om 15.30 en 17.10 uur.