Afbeelding
Foto: Hans van der Wijst

Voor(uit)zichtig

Column 4.873 keer gelezen

Zoals u van mij gewend bent, start ik elk nieuw jaar hoopvol en beschouwelijk...

Kees van Rooij, de nieuwe burgemeester van Meierijstad blijkt inderdaad een 'economische verbinder'. Hij maakt zich meteen onsterfelijk door de gemeente Uden er van te overtuigen dat gratis parkeren bij Ziekenhuis Bernhoven een helende werking heeft op zowel patiënt als bezoeker. Jan Marijnissen appt een lachende smiley vanuit Oss. Alle Meierijstadse verenigingen worden alsnog verplicht om voor hun vrijwilligers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen. Enkele van hen stoppen per direct. En verhuizen. Hun reden? Hobby's moeten wel leuk blijven.

Station Veghel
Volgens De Nederlandse Bank wordt 2018 een topjaar. Consumenten laten het geld weer rollen. Veel pandeigenaren in Veghel nog (steeds) niet. Wanneer snapt bijvoorbeeld de eigenaar van het voormalig cafépand op de hoek van de Spoorlaan bij 'Station Veghel' nu eens dat hij Veghel lang genoeg met een schofterig slecht onderhouden pand heeft opgezadeld? Verder onderzoek naar GenX in ons Brabantse drinkwater levert definitief de volgende uitkomst op: "D'r zit hillemol gin X in ons watter!" De plannen voor een transferium in de omgeving van Veghel komen in een afrondende fase. Ze worden afgeblazen.

Stichting 'App met je hart'
De enorme stijging van het aantal whatsappende ouderen én Tweede Kamerleden leidde er in 2017 mede toe dat 'appongeluk' werd verkozen tot 'Van Dale Woord van het Jaar'. Omdat appende en e-bikende oudjes in 2018 meer ongelukken krijgen, én elkaar offline minder ontmoeten, wordt de stichting 'App met je hart' opgericht. Nadat trompettist Frits van Eerd (Jumbo) nieuw leven in Meierijstads muziekonderwijs blies, staat nu ook de vorming van een Veghelse superband op stapel: Factor V. Van Eerds slogan 'Je wordt een veel mooier mens van muziek maken' opende vele andere Veghelse topmannen-ogen. Zo hebben Koen Slippens (Sligro), Bob Hutten (Hutten Catering) en Herman Molenaar (Vanderlande) hun toetreding tot de band al toegezegd. Hún motto? 'Sámen kunnen we nóg meer Veghelse snaren raken!' Stefan van de Ven twijfelt nog tussen het spelen van de eerste viool of een cursus dirigeren.

#KuToo
De met veel geld aangeschafte, afgeknalde en opgezette wisentstier Shogun wordt tijdelijk 'geleend' van Natuurcentrum Maashorst en duikt met carnaval plotseling op in Kuussegat. Menig kuussinneke voelt zich hierdoor geïntimideerd en twittert dat (volkomen terecht) via #KuToo. De 'vervoetbalisering' van onze maatschappij zorgt er voor dat 'populist' René van der Gijp verkozen wordt tot politicus van het jaar. Ja toch? Niet dan?...

Ik wens u voor(uit)zichtig een enorm swingend 2018 toe!

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant