De krasse knarren van het Fifty Fifty project bij TTCV
De krasse knarren van het Fifty Fifty project bij TTCV

Fifty Fit, tafeltennis voor ouderen

Sport 698 keer gelezen

TTCV/van Herwaarden  start met een cursus Fitfty Fit. Met ingang van 19 januari gaat de cursus van start.  Steeds vaker dringt de vraag zich op in hoeverre er mogelijkheden  zijn voor de 50-plussers,  die bij veel (veld)sporten aan de zijlijn staan of in de sportschool  teveel op zichzelf zijn aangewezen. Wel personen die een manier zoeken om aan hun basisconditie te werken. Inmiddels is er binnen TTCV/van Herwaarden  al enkele jaren een groep van ongeveer 25 'senioren' wekelijks actief. 

Plezier in tafeltennis, gezond bewegen en gezelligheid zijn de belangrijkste kenmerken. Landelijke cijfers tonen aan dat tafeltennis een zeer laagdrempelige sport is die je op eigen niveau tot op hoge leeftijd kunt beoefenen. Ongetwijfeld zijn er veel meer 'ouderen' in Veghel en omgeving, die belangstelling hebben voor een eenvoudige manier van sporten en bewegen.  Daarom start TTCV/van Herwaarden  met het  Fifty Fit programma, onder het motto 'tafeltennis, een sport voor Gezondheid en Welzijn'. Vanaf  vrijdag 19 januari worden  in vijf achtereenvolgende weken de  Fifty Fit lessen van twee uur gegeven. Altijd op vrijdag van 10.00- tot 12.00 uur in het Tafeltenniscentrum op het PWA-sportpark.

Brochure
In een speciale Fifty Fit brochure worden de verbeterpunten benoemd waar je met tafeltennis aan werkt (balans, hand-oog coördinatie, reactievermogen).  De brochure is te vinden op diverse plaatsen in Veghel en de kerkdorpen (bibliotheek, wijk- en buurtcentra) en is ook te downloaden van de website www.ttcv.nu.  De kosten zijn laag, € 15,00 voor 5 lessen, en de koffie/thee is gratis. Voor meer informatie: mail naar info@ttcv.nu  of bel naar 06-51548195/06-21237386

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant