Voetbal jaaroverzicht kliksport
Voetbal jaaroverzicht kliksport Foto's Peter Kuijpers

Voetbal jaaroverzicht 2017

Voetbal 1.422 keer gelezen



Gerke van den Akker leverde zijn tas in bij de Tricolores

Januari
Gerke van den Akker, die niet zonder de nodige reuring overkwam bij UDI'19/CSU van Blauw Geel'38, levert bij de tricolores zijn tas in. De verdediger kon zich geen basisplek veroveren op Parkzicht. John Elbers stopt bij het roerige Helmondia en kan alvast de wedstrijden gaan kijken bij zijn aanstaande club Boekel Sport. Trainer Hans Lathouwers moet lang wachten bij voetbalclub Schijndel of zijn verblijf wordt verlengd. De spelers dreigen te gaan staken als de trainer niet mag blijven. Trainer Eus Marijnissen uit Uden gooit de handdoek bij NWC . Keeper Stef van Venrooy wordt verkozen tot sportman van het jaar bij Prinses Irene. Sportvrouw wordt korfbalster Marina van Venrooy.



Thomas Bijveld brak zijn been in februari

Februari
Voor Thomas Bijveld van Nooit Gedacht begint het jaar slecht. In een duel tijdens Nooit Gedacht – Berghem Sport met Bram Kappen breekt hij zij been. Kappen kreeg rood en nadien zes wedstrijden. Later wordt dit op voorspraak van Bijveld zelf en trainer Wolf Wannet van Nooit Gedacht door de KNVB gereduceerd tot één wedstrijd. In Veghel 'ontploft' basketbalclub Attacus in het laatste kwart en wint met 89-72 van BV Wyba. In Oss scheiden trainer William Gorissen en Ruwaard met onmiddellijke ingang. Ruwaard staat opnieuw troosteloos onderaan met één punt.



Frits van Eerd omarmd Max Verstappen op de Noordkade in Veghel

Maart
In Oss wordt trainer Francois Gesthuizen ontslagen bij FC Oss. Klaas Wels volgt hem op. Martijn Kuijpers van Margriet laat op zijn facebook weten dat dit zijn laatste seizoen is als voetballer. Op de laatste dag van maart komt wereldster, op uitnodiging van sponsor Jumbo, Max Verstappen naar de Noordkade in Veghel. Redacteur Ties van Dooren van de Stadskrant weet de coureur een paar quotes te ontfutselen.



Blauw Geel'38 werd kampioen in de Hoofdklasse en promoveerde naar de Derde Divisie

April
Ruud Boyon blijft voor de pech geboren. De blessure gevoelige speler van Volkel breekt zijn arm op twee plekken. Blauw Geel'38/Jumbo wordt door een 3-2 winst op directe concurrent Quick kampioen in de hoofdklasse en promoveert naar de derde divisie. De winnende valt in de slotseconden van de wedstrijd door Alexander Mols. Volleybal club Skunk wordt ook kampioen en promoveert naar de landelijke Tweede Divisie. De kampioenen in het amateurvoetbal melden zich. Speler Joris Razenberg kondigt zijn terugkeer van O.S.S.'20 naar zijn oude liefde Nulandia aan. Aanvoerder Rik Willems laat weten dat hij stop bij DAW.



Donkere wolken boven De Biescamp waar scheidsrechter Lebens door de mand viel en Volkel ontspoorde

Mei
Volkel verliest het kampioenschap door een 4-2 nederlaag bij Nooit Gedacht. Scheidsrechter Lebens voelde het duel niet aan en maakte een kapitale blunder door al vroeg in de wedstrijd rood te geven aan Roy van Hintum. Volkel ontspoorde later met vijf rode kaarten. Blauw Geel'38 klopt Gemert in Panningen met 4-0 en wint de districtsbeker. Voor aanvoerder en Gemert icoon Mark van Dijk, die zijn laatste officiële duel speelde voor Gemert, werd het een zuur afscheid. Theo Hageman, trainer van FC De Rakt, stopt met veel ongenoegen met onmiddellijke ingang. Bij BVV wordt oud-UDI'19 trainer Bas Gösgens ontslagen. Vreemd omdat alleen de bekerfinale voor de Bosschenaren nog restte die nadien werd verloren. UDI'19 degradeert uit de Derde Divisie met een 9-3 nederlaag bij Westlandia. Een zwarte bladzijde uit de Udense geschiedenis, met wellicht de grootste competitienederlaag ooit.



Onsmakelijke beelden uit Rosmalen waar Erp uiteindelijk zich handhaafde in de tweede klasse

Juni
Een tegenslag voor trainer Niels van Casteren van Blauw Geel'38. Ymanuel Hurkmans scheurt met een potje minivoetbal zijn voorste kruisband. Hurkmans ligt er een jaar lang uit. Venhorst flikt het weer op de laatste wedstrijddag. Met een ware Houdini act wint het na achterstand alsnog van Stormvogels'28 en mag zich weer melden in de tweede klasse. Erp speelt een beslissingswedstrijd in Rosmalen tegen Baardwijk. De Erpenaren winnen, maar de wedstrijd loopt totaal uit de hand en eindigt met een massale vechtpartij. Erp treft geen blaam het is vooral Baardwijk speler Nick Klerx die totaal ontspoort en door Erp trainer André Cornelissen wordt vastgehouden voor verdere escalatie. Erp blijft in de tweede klasse. Jamel El Boazzati oud-speler van Juliana Mill en zeer geliefd overlijdt aan een gekozen dood. In Zeist heeft KNVB Amateurvoetbal voorzitter Van der Zee een zware avond over de indeling van de Derde Divisie met reserve clubs uit het betaalde voetbal.



UDI'19/CSU hervatte de training in Juli met veel nieuwe gezichten

Juli
De indelingen in het amateurvoetbal worden bekend gemaakt door de KNVB. Clubs uit de Derde Divisie, waaronder Blauw Geel'38 starten hun voorbereiding. Ook UDI'19 en Gemert pakken de draad weer op. Ollandia vindt gehoor bij de KNVB en wordt alsnog bij Zuid-II ingedeeld.



Traditioneel op De Smelen in Odiliapeel UDI'19/CSU - Gemert

Augustus
UDI'19/CSU opent traditioneel tegen Gemert bij Odiliapeel. Dit gebeurde zonder Randy Hofmeijer die de kleedkamer verlaat na een geschil met trainer Bert Ruijsch, wat later weer wordt bijgelegd. De wedstrijd wordt op een bijveld gespeeld omdat het hoofdveld nog niet speelklaar is. UDI'19 wint met 2-1 door twee treffers van spits Sam Wassenberg. Voor Gemert mag Ron Janssen de spreekwoordelijke eer redden. Bij Gemert maakt Ruben Rodrigues zijn debuut en blijkt een grote aanwinst voor de club van trainer Dennis Dekkers. Voetbalclub Boskant mag het Bron toernooi organiseren wat later door Rhode wordt gewonnen. Sam Strijbosch meldt zich in Veghel bij Blauw Geel'38. De speler wordt gehuurd van Helmond Sport. De Veghelaren overigens maken een valse start door in Dongen met 3-2 te verliezen. Volkel deed het beter en werd winnaar van de Maashorst Cup bij Prinses Irene.



Blauw Geel'38/Jumbo werd door VVV-Venlo uit de beker gewipt (3-0)

September
Gemert start met een 0-0 wedstrijd thuis tegen O.S.S.'20. Later in de maand begint ook de eerste tot en met de vijfde klasse. Volkel start goed met een 3-0 zege op DAW en ook Avanti'31 wint door het bezoekende ODC te kloppen met 3-0. Rhode begint (wat later blijkt) aan een indrukwekkende reeks door Erp te kloppen. De superderby tussen Volharding en SSS'18 wordt door de bezoekers uit Overloon met 0-2 gewonnen. Een prima start voor trainer Ruud Vermeer van SSS'18. Blauw Geel'38 verliest het bekerduel thuis tegen Eredivisionist VVV-Venlo met 0-3. Een stand die al met de rust werd bereikt. Ruim 1500 toeschouwers waren hiervan getuigen.



Jan Noten vertrok bij Boerdonk

Oktober
Trainer Jan Noten en voetbalclub Boerdonk scheiden van elkaar. Noten kan zich niet verenigen met de gang van zaken op de Kerveheester en trekt zijn conclusies. EVVC is bezig aan een indrukwekkende serie en verslaat ook Margriet en vertrekt met drie punten van de Amstelhoef. Blauw Geel'38 speelt vijf wedstrijden in oktober die slechts zes punten opleveren. Zuur is het verlies thuis tegen laagvlieger De Meern. DESO doet het goed en blijft koploper, maar zal in november opzien baren.



Mike Rijkers (L) volgt Siebert van de Pas (R) op als voorzitter van Vorstenbossche Boys

November
DESO beheerst het nieuws. De door velen voorspelde teloorgang van de club wordt werkelijkheid als de zeepbel barst. Het eerste elftal wordt door het bestuur uit de competitie gehaald. Alleen het vrouwenteam en het vijfde team blijven over. Het vijfde team wil overigens wel doorgaan onder de clubnaam. Bij Boerdonk vult dorpskapper Johan Strouken uit Erp het ontstane trainers vacuüm in. De eerste berichten van trainers die stoppen, of moeten stoppen, stromen binnen op de redactie. Mike Rijkers is de nieuwe voorzitter  van Vorstenbossche Boys en volgt Siebert van der Pas op. UDI'19/CSU en trainer Bert Ruijsch maken er geen derde seizoen van. Ruijsch wil van het veld als trainer. UDI'19/CSU start een sollicitatie procedure. De mailbox loopt vol bij de Udenaren waar blok Stefan van Roosmalen, Fred Smies en Harry Blokhuis uiteindelijk met zes sollicitanten aan de tafel schuiven. Op 19 november staakt scheidsrechter Daniël Jansen de wedstrijd Essche Boys – RKVV Keldonk. Reden was dat de arbiter van dienst niet meer voor de veiligheid van de spelers in kon staan luidde zijn lezing. Wouter van Dijke krijgt rood in het duel EVVC – Heeswijk. Opmerkelijk is dat EVVC, tot ongenoegen van Heeswijk, geen steun wil geven aan het rapport van Heeswijk. Van Dijke incasseert vier wedstrijden schorsing. Blauw Geel'38 neem uiteindelijk afscheid van Sam Strijbosch die zich geen basisplek kon verwerven in Veghel. Hij keert terug naar Helmond Sport. Margriet en trainer Mark Strik beleven een zwarte zondag. Zijn team lijdt een beschamende 7-1 nederlaag bij Helvoirt. Een zwarte bladzijde uit het Margrietboek waar een stevige praatsessie de moreel aangeslagen ploeg weer in het gareel moet krijgen.



Heerlijke voetbaljaren voor Gemert spits Ruben Rodrigues

December
Rhode wordt verlost van de druk van de eerste nederlaag. Na tien overwinningen krijgt Margriet op de Amstelhoef de koploper op de knieën en wint met 2-1. Gemert spits Ruben Rodrigues kiest uiteindelijk voor een tweejarig contract bij FC Den Bosch. Trainer Dennis Dekkers betreurt het sportieve verlies ,maar vindt het prachtig dat Ruben komend seizoen de sprong mag maken vanuit Gemert. Op oudejaarsavond overlijd na een slopende ziekte scheidsrechter Peter de Kleijn. De Udenaar was lid van verdienste bij FC Uden.


Peter de Kleijn in zijn taak als grensrechter bij Blauw Geel-2..ook lieve mensen gaan dood.....(Foto Gerard Beekmans)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant