Gemert en Blauw Geel'38 zien elkaar zondag in Gemert
Gemert en Blauw Geel'38 zien elkaar zondag in Gemert Foto's Peter Kuijpers

Blauw Geel'38/Jumbo pakt draad weer op tegen Gemert en O.S.S.'20, zaterdag-zondagvoetbal een moeilijk huwelijk

Voetbal 1.274 keer gelezen

VEGHEL – De feestdagen zitten er weer op. De kerstspullen zijn verdwenen in de bananendozen ver weg op de zolder. De competitie komt weer in zicht. Voor Blauw Geel'38 start die zaterdag over een week uit bij OJC Rosmalen. UDI'19/CSU, Gemert en O.S.S.20 beginnen een weekje later. Het zaterdagvoetbal blijft de luis in de pels van het zondagvoetbal. De KNVB onderhandelaars buigen zich over een levensgroot probleem.

Door: Peter Kuijpers

Blauw Geel'38 herpakte deze week de training, met uitzondering van Danny Verbakel die zich na manuele therapie op zijn enkel een stuk beter voelt. Of de linkerflank aanvaller OJC Rosmalen gaat halen is twijfelachtig. Ymanuel Hurkmans, die herstelt van zijn kruisbandoperatie ,zal vermoedelijk deze maand ook op het veld zijn oefeningen gaan doen. Het herstel van een kruisbandletsel duurt nu een maal een jaar en dan nog maar de vaag of er zich geen complicaties voor gaan doen. Trainer Niels van Casteren gaat van het positieve uit, maar rekent dit seizoen  niet meer op het Schijndelse talent. Van Casteren overigens die ook volgend seizoen de trainer is van de Veghelaren. Dit naar aanleiding van de geplande evaluatie van zijn twee jarig contract eind 2017. De trainer uit Herpen gaat dan aan zijn derde seizoen beginnen in Veghel.



Danny Verbakel lijkt niet op tijd fit voor het duel volgende week in Rosmalen 

Loodzware duel
Zondag is er de eerste oefenwedstrijd op Sportpark Molenbroek in Gemert. Om 12.00 uur trappen Gemert en Blauw Geel'38 af voor het eerste oefenduel in 2018. Gemert, waar trainer Dennis Dekkers einde seizoen vertrekt naar Best Vooruit, dat samen met HVCH en Brabantia op een paar puntjes afstand de volgers zijn van koploper AWC uit in Wijchen in de eerste klasse C Zuid-1. Twee dagen later speelt Blauw Geel'38/Jumbo op dinsdagavond 9 januari om 20.15 uur thuis tegen O.S.S.20 de huidige koploper van de Hoofdklasse B op één punt gevolgd door Gemert. Kwaliteitstegenstanders voor Van Casteren en een leuke voorbereiding op het loodzware duel volgende week zaterdag op de Groote Wielen tegen OJC Rosmalen.



Niels van Casteren gaat in Veghel zijn derde seizoen Blauw Geel'38/jumbo in

Zaterdagvoetbal
Het blijft onrustig in de wereld van het zaterdagvoetbal en die van de zondag. De oplossing lijkt verder weg dan ooit. Hoofdklasser zondagamateur Alphense Boys liet deze  week weten dat het wel wat ziet in de plannen van Hoofdklasser MSC (zondag) uit Meppel om het zondag- en zaterdagvoetbal uit die streek samen te laten gaan. Dus kort gezegd een mix van ploegen uit beide kampen. De clubs geven toe dat er een levensgroot probleem is omdat de verenigingen uit de gereformeerde kant niet op zondag willen/mogen spelen. Bovendien is er de ijzeren eis van de zaterdagclubs om hun wedstrijden altijd om of rond 14.30 uur te willen spelen. Dus kortgezegd die leveren niets in en blijken daarin onwrikbaar.

Breekpunt
Dit is een groot breekpunt in de onderhandelingen mocht het ooit een landelijke trant worden. Clubs als OJC Rosmalen, UDI'19/CSU, Blauw Geel'38/Jumbo en O.S.S.'20 met een mega grote jeugd, zouden hier qua ruimte amper aan kunnen voldoen. Het zondagvoetbal is de laatste twintig jaar behoorlijk ontkerkt. Waar vroeger op jaarvergaderingen de geestelijk adviseur (meestal de dorps kapalaan) vrolijk aanschoof aan de bestuurstafel is dat beeld inmiddels verdwenen. Bovendien is het RK in de naam van de meeste clubs verdwenen of wordt weggelaten. Bij het zaterdagvoetbal is het geloof onmiskenbaar aanwezig. De dominee of ouderlingen gaan er met gestrekt been in als woord 'voetballen op zondag' valt. Dat in de onderhandelingen deze kogel nog lang niet door de kerk is blijkt overduidelijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant