Vincent van Liempd
Vincent van Liempd

Vincent van Liempt: 'We moeten één taal spreken'

Voetbal 3.112 keer gelezen

VEGHEL | Public relations man Vincent van Liempt van Blauw Geel'38/Jumbo kan geen afscheid nemen. Ruim een jaar geleden kondigde hij al aan dat het na ruim vijftien jaar tijd zou worden voor een opvolger. Die is nog niet gevonden. Nood breekt wet en hondstrouw aan de club werkt hij als afgetreden bestuurslid de lopende zaken af.

Door: Peter Kuijpers.

Huize Van Liempt ademt gezelligheid. Lekker druk waar de tafel in de woonkamer en nog een bijzettafeltje voorzien zijn van laptops en computers. Het verraad zich snel dat de ad interim PR-man van Blauw Geel nog volop aan het werk is voor zijn vereniging. Een lekkere Senseo brengt het gesprek op gang. Vincent kwam binnen bij Blauw Geel'38/Jumbo aan de hand van Wim Verwegen die rond 2001 de toen al ernstig zieke voorzitter Piet van Sambeek verving.

Carnaval
Het accent van Vincent verraad onmiddellijk dat hij geen Brabander is: "Nee, ik ben geboren in Gouda. In de hoek Alphen aan de Rijn, Amsterdam opgegroeid. Voetballen deed ik bij ESTO (Bodegraven) de club die door mijn vader is opgericht. Ik kwam uit een gezin van vijf kinderen en was een nakomertje." De reden van verhuizing naar Veghel is er een met een kwinkslag. "Ik had toen een eigen bedrijfje. Mijn accountant verhuisde naar Uden en nodigde mij toen eens uit voor het carnaval. Eigenlijk ben ik er toen niet meer weggegaan en dat is nu ruim veertig jaar geleden."

Frank Pulles
Het gezin Van Liempt is gezegend met twee kinderen en inmiddels drie kleinkinderen. Vincent: "Mijn kleinzoon Semmy had ik 55 minuten na zijn geboorte al lid gemaakt van Blauw Geel'38. Inmiddels voetbalt-ie vol enthousiasme in de jeugd." Het stoppen van Wim Verwegen was voor Vincent geen reden het boek dicht te slaan, wat wellicht sommigen hadden verwacht. "Ik kon goed met Frank Pulles door een deur en bovendien waren veel plannen nog niet klaar. Ik heb toen besloten om me nogmaals voor tenminste één termijn beschikbaar te stellen. Er kwamen zelfs wat taken bij, onder anderen het COH (Centraal Overleg Hoofdklasse) waar ik penningmeester werd."

Credits
Een moeilijke taak de PR-functie bij een club? "Nee, dat valt wel mee. Ik zou mezelf dan te veel credits toewuiven. Ik heb het voordeel gehad dat ik vanuit mijn werk altijd de volle medewerking heb gehad om dingen ook overdag te doen. Even naar het gemeentehuis was geen probleem. Het was bij ons geen acht tot vijf mentaliteit, zeg maar van acht tot je naar bed ging." Blauw Geel'38/Jumbo is nog op zoek naar een vervanging voor Vincent. Wat zijn de wensen van de club? "Het PR-verhaal is een breed verhaal. Het loopt door de hele vereniging heen. De contacten met de pers die je mag informeren. Je moet de stem van het bestuur zijn naar de buitenwereld. We moeten één taal spreken dat is belangrijk."

Businessclub
De PR-man moet het verenigingsverhaal naar buiten brengen. Handig is dan dat je verbaal wat uit de voeten kan. Het zwarte gat daagt aan de horizon, maar niet voor Vincent: "Nee, absoluut niet. Ik hou te veel van deze club om niks meer te doen. Ik ga wat dingen invullen bij de Businessclub. Dat lijkt me leuk. De businessclub is een sterke poot van onze club. Pieter van Eldonk en voorheen Gerard de Kock hebben daar iets neergezet."
Vincent wacht op zijn opvolger, maar is nog niet klaar met zijn club Blauw Geel'38/Jumbo.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant