'Rijke mensen, kasten van huizen en druk, druk, druk'

Algemeen 1.256 keer gelezen

VEGHEL | In de H. Hartkerk in Veghel is op maandag 15 januari een film te zien van Sarah Vos en Sander Snoep. De filmvoorstelling 'Hier ben ik' gaat over Bloemendaal: rijke mensen, kasten van huizen, iedereen druk, druk, druk. De documentaire is een vertelling over alledaagse mensen en hun worstelingen. In Bloemendaal is gejaagdheid en grote ambitie de maatstaf. Dominee Ad van Nieuwpoort probeert hen te vertellen over de simpele schoonheid van het bestaan.

Een topmanager die bijna sterft tijdens de marathon maar weigert op te geven, een vrouw die niet kan verwerken dat ze na haar echtscheiding haar status verliest en twee jonge financials die geconfronteerd worden met een onverwerkt familieverleden. Zij worstelen met het gewone leven.
Van Nieuwpoort is niet per se op zoek naar de antwoorden op de vraag hoe je moet leven. Via teksten uit de bijbel legt hij een treffend verband met het leven van nu, waarin burn-outs, stress, angst voor verlies zo oud als de mens zelf blijken te zijn. Dat biedt troost om verder te kunnen.
De film start om 20.00 uur in de H. Hartkerk, Vondelstraat 9, in Veghel. De entree is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant