Wilma Bierens is een veelzijdige sopraan.
Wilma Bierens is een veelzijdige sopraan.

'Ik voel me op het podium als een vis in het water'

Kunst en cultuur 1.651 keer gelezen

VEGHEL | De Veghelse sopraan Wilma Bierens staat vrijdag 19 januari op de gloednieuwe planken van de grote theaterzaal van De Blauwe Kei op de Noordkade in Veghel. Ondanks haar ervaring blijft het voor Wilma bijzonder om op te treden in haar woonplaats. "Heerlijk om voor eigen publiek op te treden. Ik voel me op het podium als een vis in het water en in Veghel is dat gevoel extra groot", vertelt ze.

Wilma staat volgende week vrijdag samen op het podium met het Habsburgs Strauss Orkest. De voorstelling genaamd Wien bleibt Wien bestaat uit hoogtepunten van de grootmeesters van de Weense operette. Het programma wordt verder vertolkt door bariton Sef Thissen, dansers van het Charkov Staats Ballet omlijsten de muziek met dans en de muzikale leiding is in handen van maestro Jeroen Weierink. "We hebben 16 keer opgetreden in de afgelopen 24 dagen. Het orkest is fantastisch. Eén van de beste van Nederland", vindt Wilma. Ze vertelt dat iedereen erg op elkaar is ingespeeld. "Muzikaal zijn we naar elkaar toegegroeid. Het is een genot om met deze mensen te mogen samenwerken."

'Wat is dit fantastisch'
Wilma geniet van zowel de passages vol pit en bravoure als van de verstilde momenten. "Tijdens die verstilde momenten ga je helemaal op in de melodie en de teksten. Je kan de tekst dan echt vertellen. 'Wat is dit fantastisch' denk ik dan", lacht ze. Het Udense koor Viva La Musica! komt op 19 januari ook naar Veghel om een aantal stukken nog wat extra cachet te geven.

Topsport
Zoveel optredens in zo'n korte tijd is uitzonderlijk voor klassieke zangers. Wilma heeft het prima verteerd. "Ik was wel benieuwd, maar het is goed gegaan. Ondanks de beperkte rustmomenten blijft het zo leuk om te doen. Dat is het belangrijkste", legt Wilma uit. Het heeft veel weg van topsport. "Dat is het ook. Je moet in goede conditie zijn. Voldoende eten en slapen is voor mij belangrijk. Ik ben nu een paar dagen vrij en kan me dus optimaal voorbereiden op het optreden in De Blauwe Kei", aldus Wilma.

Kaarten zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, via 0413-342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 uur en 17.00 uur. De voorstelling start om 20.15 uur.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant