Pamela Kalis laat kinderen kennismaken met de natuur.
Pamela Kalis laat kinderen kennismaken met de natuur.

Pamela Kalis Verdienstelijk Veghelaar Jong Kuussegat

Carnaval 1.784 keer gelezen

VEGHEL | Pamela Kalis is zaterdag tijdens de Jeugdhofzitting in de Koekbouw op de Noordkade benoemd tot Verdienstelijk Veghelaar Jong Kuussegat. Ieder jaar huldigt de Jeugdprins van Kuussegat een vrijwilliger die zich bijzonder voor de Veghelse jeugd heeft ingespannen. Pamela Kalis is' Verdienstelijk Veghelaar in de orde van Jong Kuussevel van 2018' vanwege haar enorme inzet om de jeugd kennis te laten maken met al het mooie dat de natuur te bieden heeft.

Pamela wordt dit jaar in het zonnetje gezet namens de jeugd van Veghel. Ze is bij enorm veel basisschoolkinderen bekend, omdat ze al 22 jaar actief is bij de IVN: al die jaren is ze werkzaam als schoolgids en momenteel ook als coördinator. Pamela is een van de vele enthousiaste vrijwilligers die kinderen kennis laat maken met de natuur. Niet vanuit de boeken, maar door ze te laten voelen, ruiken en zien. Iedere groep kinderen is weer anders. Dit laat ze op haar af komen en ze speelt daarop in: iets wat kinderen erg leuk vinden. Door haar grote liefde voor de natuur worden haar kwaliteiten al 10 jaar ingezet in de Natuurtuin met wie ze erg veel samenwerkt.

Pamela Kalis omringt door een vijftal mannelijke vrijwilligers.

Bunderbrigadiers
Het is goed dat kinderen de natuur leren kennen. Daarom is de IVN een belangrijke vrijwilligersgroep die het verdient om in het zonnetje gezet te worden. In de Natuurtuin kunnen de kinderen kennismaken met vele mooie natuurelementen. Zo is er is de dierenweide waar de Bunderbrigadiers van 10 jaar tot en met 13 jaar helpen bij de activiteiten. Ze waarborgen het welzijn van de dieren wanneer bezoekers ze willen aaien. Dat doen ze met een grote verantwoordelijkheid. In de moestuin ontdekken de kinderen hoe vanuit een plantje groenten ontstaan. Voor sommige kinderen is dit een totaal nieuwe ervaring. 

Huldiging
Op zondag 21 januari zet Jeugdprins Rik haar in het zonnetje in De Stapperij in Veghel. Hierbij is iedereen van harte welkom.

Pamela Kalis omringt door een vijftal mannelijke vrijwilligers.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant