'Mario' Tiebosch (boven) en 'Luigi' van den Bergh (onder) staan aan de vooravond van een nieuw avontuur.
'Mario' Tiebosch (boven) en 'Luigi' van den Bergh (onder) staan aan de vooravond van een nieuw avontuur.

Nieuw pop-up restaurant in Erp: Mario e Luigi

Algemeen 6.533 keer gelezen

ERP | Erp is een nieuw restaurant rijker. Joep Tiebosch en Igor van den Bergh, in het Erpse inmiddels bekend als Mario e Luigi, openen vanaf vrijdag 19 januari een pop-up restaurant aan het Looieind in Erp. In het pand Bij Peerke, voorheen Tiswa, verrijst momenteel het Italiaanse pop-up restaurant Mario e Luigi.

Mario e Luigi zijn al ruim anderhalf jaar bezig met hun eigen bedrijfje. Ze rijden stad en land af voor feesten en partijen. De werkwijze, gebaseerd op ambacht en beleving in combinatie met hun authentieke pizza-ovens, slaat aan. Vandaar ook het besluit om een tijdelijk restaurant te openen. "Het is onze droom om uiteindelijk naast de catering een eigen restaurant te hebben. Het pand van Peer Crommert leent zich perfect voor een pop-up restaurant. We gaan twaalf weken test draaien en daarna kijken we of en hoe we verder gaan. De intentie is er om hier straks een vervolg aan te geven", vertelt Igor.

In het pand Bij Peerke, voorheen Tiswa, verrijst momenteel het Italiaanse pop-up restaurant Mario e Luigi.

Live
Het restaurant gaat, niet geheel verrassend, Mario e Luigi heten. Mario en Luigi zijn bekende videospel-personage met Italiaanse roots. Joep vertelt dat ze zich gaan richten op families en gezinnen. "Wij willen een alternatief bieden voor het pannenkoekenhuis. Een plek waar je heel gemakkelijk met je kinderen naar toe gaat, omdat je weet dat ze het eten er lekker vinden en omdat ze er ook kunnen spelen." Er kunnen straks ongeveer 60 personen terecht in het Italiaanse restaurant. "Het maakt niet uit waar je zit, je hebt altijd zicht op het vuur in de oven. De pizza en pasta wordt live bereid en dat ziet de gast ook", legt Igor uit. Het bereiden van de maaltijden gaat supersnel. De prachtige rode oven zorgt ervoor dat de pizza's binnen anderhalve minuut klaar zijn. Ook de pasta's zijn binnen een minuut of drie klaar.

Spelen
Het pand aan het Looieind is gezellig ingericht en krijgt bovenin een afschermde speelzolder. De keuken is open. Igor: "Je kan hier vanaf 19 januari terecht voor een volwaardige maaltijd, dus met voor- en nagerecht. Lekker glaasje wijn erbij of een koud biertje. Alles op zijn Italiaans uiteraard. Ook Italiaans ijs en Tiramisu staan op de kaart." Zijn compagnon 'Mario' Tiebosch vult aan: "De speelzolder is voor de kinderen die tussendoor even lekker willen spelen. Er staan onder andere Playstations, oud-Hollandse spelletjes zoals sjoelen en een voetbaltafel. We hebben ook de mogelijkheid om friet te bakken. Dat staat niet op de kaart, maar op die manier zit er altijd iets tussen wat je lekker vindt."

Igor is er klaar voor.

Generale repetitie
Afgelopen zondag vond de generale repetitie plaats. Igor blikt tevreden terug. "Het was even spannend en wennen in het begin, maar toen de avond afgelopen was keerde iedereen met een tevreden gevoel naar huis. We zijn er klaar voor."
Mario e Luigi opent op vrijdag 19 januari. Daarna zijn ze iedere vrijdag, zaterdag en zondag open van 16.00 uur tot 22.00 uur. Ook kun je pizza's en pasta's afhalen. Het restaurant is in ieder geval twaalf weken open. Daarna bekijken de Erpse ondernemers of het restaurant een vervolg krijgt.

Meer informatie is te vinden op: mario-luigi.com of bel naar: 06-41900850.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant