Afbeelding

'De groeicijfers liggen zelfs boven die van de Randstad'

Zakelijk 2.140 keer gelezen

VEGHEL | Het eerste kaarsje staat in Meierijstad op de taart. In de maand januari blikt de gemeente terug op dat eerste jaar Meierijstad. Deze week kijken ze terug én vooruit met Maddy Goossens – voorzitter Platform Ondernemend Meierijstad. Het POM vertegenwoordigt 900 ondernemers met 27.000 werknemers.

Maddy Goossens.

Trots op de kracht die we samen hebben
"In 2015/2016 hebben we, als ondernemers, de wens uitgesproken om intensief samen te werken met de gemeente aan gezamenlijke doelen. Ruim voor de fusiedatum zijn we samen aan de slag gegaan in werkgroepen om dit te bereiken. En dat ging als een trein."

De trein is op gang gekomen
"Even leek het in januari 2017 of de trein tot stilstand was gekomen. We hadden nog steeds dezelfde ambities, maar ons tempo liep niet gelijk. Waar wij ons niet op ingesteld hadden, was dat de nieuwe gemeente nog neergezet moest worden. Mensen moesten hun plek vinden en systemen gaan werken.
Gelukkig is de samenwerking het tweede half jaar weer goed op gang gekomen. We konden verder met afstemmen en klokken gelijk zetten. En positief samenwerken, werkt dan het beste. Niet op zoek gaan naar wat fout gaat, maar kijken wat en hoe we het goed kunnen doen.
Ook de dienstverlening loopt nu als een trein. Onlangs heb ik voor mezelf onder andere een paspoort aangevraagd en dat werkte perfect. Dat ging digitaal; snel en efficiënt. Voor mij een 9 of zelfs een 10 waard."

Samen aan het stuur
"In 2018 willen we graag verder met de gemeente de ambities en praktijk bij elkaar brengen. We zitten samen aan het stuur. Het is nu belangrijk om door te schakelen en in dezelfde versnelling samen zaken op te pakken.
Kansen te over. Brabant is de snelst groeiende regio en banenmotor van Nederland. De groeicijfers liggen zelfs boven die van de Randstad. Door onze krachten te bundelen, kunnen we dat ook blijven. De complete infrastructuur moet daar dan wel op ingericht worden."

Bedrijfshuisvesting
"Het gaat uitstekend met de bedrijfshuisvesting in Meierijstad. Samen moeten we erover nadenken hoe we ervoor kunnen zorgen dat er overal voldoende bedrijfsgrond beschikbaar blijft. En dat de bedrijventerreinen ook goed bereikbaar zijn. Dat wordt een uitdaging de komende jaren. De verbeterde bereikbaarheid door het opwaarderen van de N279-Noord hebben we met elkaar al neergezet. Nu moeten we het voortouw nemen om de A50 op de agenda te zetten bij de rijksoverheid."

Vol gaan voor een uitstekend woon- en leefklimaat
"En met elkaar bewust investeren in goed opgeleide mensen; jonge mensen behouden door bijvoorbeeld stages aantrekkelijker te maken en, door bemiddeling van het Inpat Center, topmensen behouden. Zodat werknemers zeggen: Ik hoef niet verder te zoeken, want Meierijstad heeft mij alles te bieden. Het is hier fantastisch werken bij topbedrijven. Want die hebben we en daar moeten we gruwelijk zuinig en trots op zijn. Juist daarom is ook vol gaan voor een uitstekend woon- en leefklimaat ons gezamenlijk doel."

Dit verhaal verscheen eerder op de gemeentepagina's in de Stadskrant Veghel van woensdag 17 januari.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant