Geel-Zwart speelt gelijk en wint op voorlaatste speelronde

Sport 395 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart Dames 1 speelde afgelopen zondag alweer de op een na laatste speelronde van de zaalcompetitie. Ditmaal namen zij het in Etten-Leur op tegen de thuisspelende ploeg zelf en tegen HOCO dames 1. De vorige wedstrijd tegen het team uit Oisterwijk eindigde in een 2-0 overwinning voor de Veghelse hockeysters.

Geel-Zwart begon matig aan haar eerste wedstrijd. De dames wisten het spel niet te maken en ze waren zoekende naar medespelers in het veld. Etten-Leur wist hier van te profiteren en daarmee gingen de ploegen met een 1-0 de rust in. De Veghelse dames kwamen zelfverzekerd weer het veld op en wisten dat er in de tweede helft wat moest gebeuren. Invalster Sophie van Mourik Broekman wist met een hard schot op goal de aansluitingstreffer voor Veghel op haar naam te zetten en maakte zo haar debuut bij het eerste team. Etten-Leur wist echter iets terug te doen en kwam opnieuw op voorsprong. Julie van Roosmalen bepaalde met haar treffer via een strafcorner de eindstand op 2-2. In de eindfase van de wedstrijd kreeg Geel-Zwart nog een strafbal toegewezen, deze werd knap gered door de keepster van Etten-Leur.

HOCO-GZ
Geel-Zwart begon veel feller aan de eerste helft van de tweede wedstrijd dan bij de vorige wedstrijd. Het team wist elkaar beter te vinden en maakte goed gebruik van elkaars kwaliteiten. De ploeg uit Veghel wist zichzelf te belonen door onder andere doelpunten van Madelief de Beer, Sarah Elisa van Opbergen, Sjoukje van den Brand en Sophie van Mourik Broekman. De ploeg uit Oisterwijk wist met drie doelpunten nog iets terug te doen, maar het was opnieuw Geel-Zwart wat er met de punten vandoor ging.

Momenteel staat Geel-Zwart op een keurige tweede plek op de ranglijst. Echter staat Oss dames 1 aan kop, met maar liefst twee wedstrijden minder gespeeld. Aankomend weekend spelen de dames de laatste speelronde in Rosmalen. Hier nemen zij het op tegen Etten-Leur Dames 1 en koploper Oss Dames 1.