Nog 1tje dan & Frends’ met prachtige zang
Nog 1tje dan & Frends’ met prachtige zang Foto's Aard van Hoof

Pronkzitting Reigers als vanouds

Carnaval 3.573 keer gelezen

ZIJTAART – Carnaval nadert in hoog tempo. De voorpret zit hem zeker in de pronkzittingen die op diverse plaatsen in deze regio werden gehouden. Dit weekend was het onder anderen de beurt aan de Reigers in Zijtaart. In het mooie voormalige klooster aan de Pastoor Clercxstraat was de zaal vrijdagavond goed gevuld voor een scala aan artiesten uit het dorp en van daarbuiten.

Vele dorstlustige hoogheden uit de regio waren aanwezig. De Paplippels uit Keldonk met Prins Leon , De Uilen uit Erp met Prins Guus, De Zandhazen uit Boerdonk met Prins Roy, De Oivers uit Eerde met Prins Ruud en natuurlijk een volle tafel uit Kuussegat met Prins Jess en zijn gevolg. Het 'Koninklijke' gezelschap van De Reigers, met Prins Ronald en Adjudant Mark, namen plaats op het toneel. De Boemelaars met dirigent Bjorn van der Heijden stellen nooit teleur en de avond werd door Wiljan van Hoof vlotjes aaneen gesproken.


Xylofoon
De avond werd geopend door de dansgroep Return met zang en dans. Daarna met in het fel rood gestoken stewardessen van een wat 'louche' vliegmaatschappij. De dansmariekes in Zijtaart zijn al decennia lang een kwaliteitsproduct bij de Reigers. Vooral de paarse piepjonge groep zijn regelrechte hartenbrekers. Veel kwalitatief goede dans met zang brachten de avond swingend op gang. Liters poep en plas in de toilet act van de raad van elf en het bestuur werd gevolgd door een heerlijke optreden van de slagwerkgroep van Paul Schepers waar de meester zelf ditmaal een xylofoon bespeelde. De dansgroep Return met Afrikaanse geluiden en mooi uitgedoste geisha's en een leuke buut van bokser  Marco van Leuken uit Erp. Marco vroeg aan de dokter of boksen slecht was voor je hersens en als antwoord kreeg "inderdaad maar dat geldt niet voor u mijnheer."


Rob Scheepers
De act van Zot was een heerlijke persiflage op het van de buis verdwenen programma 'Het spijt me' met een hoofdrol voor dorpskastelein Franc Kleingeld. Meer Dan Elf had een stroef begin. Dit kwam omdat de techniek bij de karaoke act de groep in de steek liet. Hoe gevat reageerde Prins Jess en zijn gevolg door spontaan en a capella de Burgwachter in te zetten wat de zaal spontaan overnam. Nadat de soldeerbout en schroevendraaier hun werk hadden verricht startte de Meer Dan Elf met een serie heerlijk meezingers. Dat er wel eens een vals toontje tussen zat daar maalde niemand over. Het veranderde de zaal in een grote deinende massa en polonaise. De beste act van de avond was zonder meer van 'Nog 1tje dan & Frends' met zang van Stan van Hoof en Suzan van der Heijden met versterking van Gonny en Wilma uit Keldonk. Met ton-virtuoos Rob Scheepers als hulp in een verzorgingstehuis en de spetterende finale lieten de Reigers weer eens van zich horen. De toon voor het komende carnaval is in ieder geval gezet in het Reigerdorp.

Peter Kuijpers in gesprek met: Prins Jess van Kuussegat ,Prins Ruud van de Oivers en Prins Roy van de Zandhazen.


Beluister hier het fragment


Beluister hier het fragment


Beluister hier het fragment


 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant