A-junioren helpen JVC Cuijk aan gelijkmaker

Sport 395 keer gelezen

OOSTZAAN / CUIJK | Derdedivisionist JVC Cuijk heeft aan de lange busreis naar Oostzaan een punt overgehouden. Op bezoek bij het kwalitatief sterke OFC sleepte de ploeg van trainer Ruud Kaiser een dikverdiende 2-2 uit het vuur.

JVC Cuijk beleefde in Noord Holland aanvankelijk een déjà vu. De gastheren die JVC op de Groenendijkse Kampen alle hoeken van het veld hadden laten zien, liepen de Cuijkenaren nu in de openingsfase onder de voeten. JVC ontsnapte toen OFC in de eerste minuten de paal trof maar in de zesde minuut was het wel raak. Edip Biberoglu opende de score voor de thuisclub. Minutenlang werd JVC Cuijk overlopen. "We wisten te overleven en kwamen door een wonderschoon doelpunt van Rik Renirie op 1-1. Hij knalde een voorzet van Jordie van der Laan volley in het doel", schetst trainer Ruud Kaiser, die zijn ploeg tot aan rust overeind zag blijven. Voor JVC Cuijk liet Furkan Alakmak op slag van rust een kans op de voorsprong liggen.
Kort na de pauze was het opnieuw Edip Biberoglu die OFC aan de leiding bracht. De Cuijkenaren zaten niet bij de pakken neer en vochten voor de gelijkmaker. Trainer Kaiser die A-junioren Lars Loermans en Bjenze Graat binnen de lijnen bracht, zag die wissels direct uitbetaald. Het was Graat die Loermans in stelling bracht. Lars Loermans kopte de gelijkmaker tegen de touwen. "De opbouw van dat doelpunt was geweldig, en het is mooi dat beide invallers voor het doelpunt zorgden." JVC Cuijk bracht het punt over het eindsignaal. "We hebben een prima resultaat neergezet, tegen hele goede tegenstander. Ik ben erg tevreden."