De Yellow Pants komen optreden in De Afzakkerij
De Yellow Pants komen optreden in De Afzakkerij

Nacht van de Noordkade: gratis 'proef en kunstfestival'

Algemeen 2.139 keer gelezen

VEGHEL | De Nacht van de Noordkade vindt vrijdag 26 januari plaats van 19.00 uur tot 02.30 uur. Een gratis toegankelijk 'proef en kunstfestival'. De Nacht van de Noordkade is een avond vol belevenis voor jong en oud. Het geheel staat in het teken van food, dans, theater en kunst.

Waar je ook bent, overal in de Cultuurfabriek word je verrast met optredens, exposities en demonstraties. Ga bijvoorbeeld voor een rondje door de Proeffabriek, een theatervoorstelling, een muziek- of dansoptreden gegeven door cursisten, of bewonder de schilder en klei portretten bij sterren op het doek. Deze keer met een prominente ster die verbeeld gaat worden.

Verf en vuur, klassiek en rock
Bezoekers kunnen in de hele Cultuurfabriek genieten van optredens muziek, dans, musical, exposities en demonstraties beeldend zoals de kinderateliers, zeefdrukken, fashion, edelsmeden en keramiek. Ze worden op onverwachte plekken verrast door kleine dansoptredens. Zelfs de popkelder is geopend voor het publiek. Er vindt in de Cultuurfabriek een doorlopend programma plaats met optredens van leerlingen van de muziekschool, orkesten van muziekverenigingen en verschillende ensembles. Klassiek, pop, rock of jazz, het komt allemaal aan bod. Er wordt gewerkt aan kunstwerken op doek, bezoekers kunnen samen met een kunstenaar beeldend werk maken en in de smederij stoken ze het vuur hoog op. Ook bijzonder is het hakken van beelden uit ijs. De Fabriekswinkel, vol mooie en kunstzinnige cadeaus, is natuurlijk open. Afsluiter in de Afzakkerij is een optreden van pop/rockband 'Yellow Pants' bestaande uit zes enthousiaste muzikale jongelui, in de leeftijd van 17 jaar tot 22 jaar, afkomstig uit de omgeving van Veghel. Ze spelen covers van Abba tot Metallica. De 'Yellow Pants' staat garant voor een spetterend optreden.

Genieten van lekkers
In de Proeffabriek kunnen de bezoekers onder het genot van muziek en kleine optredens genieten van al het lekkers dat de winkeliers te bieden hebben. Delicatessen, noten, likeuren, bonbons, friet en snacks, koffie, wijn, gin, 1500 soorten bier en natuurlijk alles van de grote foodmarkt. Teun van Horck van DIS kookt in het middenschip een heerlijk dagmenu om de bezoekers te verwennen en de avond met een lekkere maaltijd in te luiden. Op culinaire ontdekkingstocht? Bezoekers kunnen meedoen aan een Rondje Proeffabriek.

Timetable Nacht van de Noordkade.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant