Janne van Lieshout tijdens een nummer uit het NK 2017.
Janne van Lieshout tijdens een nummer uit het NK 2017.

Erpse rijdsters klaar voor NK rolschaatsen

Sport 1.599 keer gelezen

ERP | De showrijdsters van RC de Oude Molen nemen op zaterdag 27 januari deel aan het Nederlands Kampioenschap Showrijden in Almere. Janne van Lieshout, Chloë en Jill Donkers uit Erp doen met nog 32 rijdsters van RC de Oude Molen mee aan dit kampioenschap. Verdeeld over zeven shownummers gaat RC de Oude Molen aan deze wedstrijd deelnemen.

Tijdens de uitverkochte KerstROLLERshow 'Fairytales' in december werden de acts gepresenteerd aan het publiek en bovendien zeer kritisch bekeken door alle trainsters. Trainsters, rijdsters en begeleiders zijn hierna druk aan de slag gegaan om alles nog meer te verfraaien en alle figuren nog preciezer uit te voeren. Voor de rijdsters en trainsters staan nog een aantal laatste trainingen op het programma. Begeleiders en naaisters zorgen voor de laatste extra glitters en elementen op de kleding.

RC De Oude Molen gaat in alle vijf de categorieën de strijd aan met de rest van Nederland. Ze komen uit in de categorieën Kwartet, Jeugdkwartet 1 en 2, Kleine groep, Grote groep en met twee nummers in de categorie Jeugdteam.

Janne van Lieshout rijdt mee in de categorieën Kwartet, Kleine groep en Grote groep. Chloë Donkers rijdt mee in de categorie Jeugdkwartet 1, Jeugdteam 1, Grote groep en is reserve bij de Kleine groep. Jill Donkers rijdt mee in de categorie Jeugdteam 1 en is reserve bij Jeugdkwartet 1 en de Grote groep.

Buiten Laarbeek is rolschaatsen een erg onbekende sport, maar acht verenigingen hebben zich opgegeven voor deze wedstrijd. Dit maakt het niet minder spannend, want veel van deze verenigingen strijden om de titel Nederlands Kampioen. Chloë werd vorig jaar met het jeugdkwartet Nederlands Kampioen, ze gaat zeker net als de andere proberen weer een NK-titel binnen te halen.

Kijk voor meer info over de vereniging en de activiteiten op www.rcdeoudemolen.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant