Cor Pauli.
Cor Pauli.

'Vrijwilligers aansturen is een mooie taak'

Sport 2.461 keer gelezen

VEGHEL | Geboren en opgegroeid in Heesch: Cor Pauli (56), waar hij speelde bij voetbalclub HVCH. Een grote club met veel teams en prima jeugd nog steeds toonaangevend. Cor woont inmiddels al flink wat jaren in Veghel samen met zijn vriendin Ellen en twee dochters. Runt een eigen bedrijf en kwam ooit via buurtgenoot Erik Vlassak bij Blauw Geel'38/Jumbo terecht.

Door: Peter Kuijpers.

Cor heeft eigenlijk wat heen en weer bewogen tussen wielrennen en voetballen. Cor: "Ik ben gaan voetballen bij HVCH toen weer gestopt en gaan fietsen, daarna weer terug naar het voetbal. Vond het beiden leuk. Later ook gespeeld in het buurtvoetbal wat in Heesch erg populair was destijds. Toen ik naar Veghel kwam, ben ik gaan werken bij Mario van Driel van Etakor. Leuk bedrijf met een speciale baas." Mario van Driel kwam ooit als voetballer van Heeswijk naar Blauw Geel'38 en was een speciale man in de Veghelse samenleving. Een troubadour, kunstenaar en disjockey. Overleed op 8 juni 2004 op nog relatief jonge leeftijd. "Dat klopt. Het was een speciale man. Inmiddels werk ik overigens voor mezelf en run een bedrijf voor interieurbouw."

Bestuurslid
Als je van voetbal houdt dan is de weg naar Blauw Geel'38/Jumbo een kleine stap. Cor vervolgt: "Het zit eigenlijk zo, een paar deuren verder woonde goede kennis Erik Vlassak. Hij vertelde me dat hij groepsleider ging worden bij de F-afdeling. Zullen we dat samen doen stelde hij voor. Dat heb ik toen gedaan en vervolgens ben ik blijven hangen. Vorig jaar werd mij gevraagd of ik geen zin had de taken van Willy de Poorter over te nemen omdat die ging stoppen. Dit jaar doe ik nog steeds het groepsleiderschap van de F-afdeling, maar daar ga ik na acht jaar volgend seizoen mee stoppen. Mijn taak hier als facilitair bestuurslid vraagt alle tijd en is met mijn werk niet meer te combineren. Frank Pulles zei toen hij me vroeg dat het wel meeviel, maar dat blijkt toch iets meer te zijn (een lach volgt). Ik doe het met plezier en wil het vooral goed doen."

Calamiteitenplan
Wat zijn de taken van een facilitair bestuurslid van voetbalclub Blauw Geel'38. Cor: "Heb je even?" Ik heb alle tijd Cor. "Ik mag de vrijwilligers aansturen dat is overigens een mooie taak. Het is een grote groep hier bij de club van mensen die hun vrije tijd aan de club willen spenderen. Daar moeten we trots op zijn. Het is wel een geregel vooral de materiaal diensten en overnames. Ik heb een groepsapp gemaakt, nu kunnen de verhinderingen daar worden doorgegeven dat werkt prima. De overgang naar de Derde Divisie. Het gebeuren rond die wedstrijden daar stelt de KNVB nog al wat eisen aan. We moest het calamiteitenplan herschrijven. Het oude dateerde nog van vijftien jaar geleden. De eisen zijn hoog ook met betrekking tot de politie en gemeentelijke instanties. De verlichting of die voldoende is en zo kan ik er nog wel een paar opnoemen. Maar we hebben het plaatje rond gelukkig."

Hekwerk
Nieuwe projecten doemen op daar ontkom je niet aan: "Dat klopt, we krijgen de verbouwing van de tribune waarvoor de aanvraag bij de gemeente ligt. We gaan tevens een nieuw hekwerk maken dat zijn mooie projecten. We hopen eind dit seizoen klaar te zijn. Dat is nog mogelijk als we binnenkort kunnen beginnen."
John Verkuijlen, bestuurslid Commerciële zaken, laat een animatiefilmpje zien op zijn iPad van de nieuwe tribune. Dat ziet er puik uit wordt in concessies bevestigend geknikt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant