In Harrie & Eva maakt Harrie zich schuldig aan het afsluiten van een lening met een nogal louche figuur uit de onderwereld.
In Harrie & Eva maakt Harrie zich schuldig aan het afsluiten van een lening met een nogal louche figuur uit de onderwereld.
Veghelse Toneel Publieksprijs

Iedereen is een beetje Harrie volgens Jon van Eerd

Kunst en cultuur 668 keer gelezen

VEGHEL | Een oude bekende staat op dinsdag 30 januari op het toneel van Theater De Blauwe Kei op de Noordkade. Die dag is Jon van Eerd met zijn toneelvoorstelling Harrie & Eva te zien in het Veghelse theater met, zoals de trouwe fans inmiddels weten, een heerlijke klucht met Van Eerds alter ego Harrie Vermeulen in de hoofdrol. Harrie & Eva is op dinsdag 30 januari om 20.15 uur te zien in de nieuwe grote Theaterzaal van De Blauwe Kei op CHV Noordkade.

In Harrie & Eva maakt Harrie zich schuldig aan het afsluiten van een lening met een nogal louche figuur uit de onderwereld. Om de lening terug te kunnen betalen moet hij zijn toneelstuk 'Het Paradijs' tot een goed einde brengen. Harrie zou Harrie niet zijn als hij er niet alles aan zou doen om dit te laten slagen. Maar of het de beste manier is en of hij niet voor nogal veel verwarring zorgt, dat mag de bezoeker zelf komen beoordelen.
Naast het visuele spektakel, zullen de hilarische misverstanden en de absurde situaties ervoor zorgen dat het publiek buikpijn krijgt van het lachen.

Tiende komedie
Harrie & Eva is alweer de tiende komedie die Jon van Eerd heeft geschreven rondom Harrie Vermeulen. Van Eerd haalt zijn ideeën uit het dagelijkse leven. "Als ik onder de douche sta, auto rijdt of een broodje bij de bakker haal. Ik ben ervan overtuigd dat als je schrijft over de werkelijke wereld, mensen zich erin kunnen herkennen. Ieder thema of elke verhaallijn die ik schrijf voor Harrie Vermeulen zou een ieder ander ook moeten kunnen overkomen. Dan kan het publiek er om lachen en dan voelen ze zich vergelijkbaar met de personages. Iedereen is toch wel eens een beetje Harrie".

Kaarten
Kaarten kosten 27.50 euro (inclusief drankje) en zijn te bestellen via www.blauwekei.nl.
Voorafgaand aan de voorstelling kunnen alle bezoekers gratis een inleiding bijwonen. Deze start om 19.15 uur.

Veghelse Toneel Publieksprijs
Harrie & Eva is genomineerd! Theater De Blauwe Kei reikt in samenwerking met de Stadskrant Veghel ieder jaar een publieksprijs uit voor de beste toneelvoorstelling van het seizoen: De Veghelse Toneel Publieksprijs.
De bezoekers van alle toneelvoorstellingen in De Blauwe Kei kunnen de meest aansprekende toneelvoorstelling van het seizoen kiezen door te stemmen. Aan het einde van het theaterseizoen wordt bekend gemaakt welke toneelvoorstelling heeft gewonnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant