Baby Blue in actie tijdens hun optreden op Vudel 2016.
Baby Blue in actie tijdens hun optreden op Vudel 2016.

'We komen de Koekbouw op zijn kop zetten'

Carnaval 2.248 keer gelezen

VEGHEL | Baby Blue timmert flink aan de weg. De vijf jonge muzikanten zorgen bij elk optreden dat hun energie en enthousiasme overslaat op het publiek. Op vrijdag 9 februari treden ze op tijdens het Vudel Koningsfeest in Veghel.

Niels van Heel is toetsenist van de Berlicumse band. Hij kijkt er naar uit om de Koekbouw compleet op zijn kop te zetten. "Vudel is een begrip in de regio en voor ons de officiële start van Carnaval. Vroeger als bezoeker en nu als band. De cirkel is eigenlijk al rond", lacht Niels. De veelzijdige band heeft al verschillende grote shows mogen doen. Toch blijven ze nederig. "Elke keer als we gevraagd worden om ergens op te treden, zijn we vereerd. We vinden het waanzinnig leuk om te doen. Het is absoluut niet zo dat we ons te goed voelen, omdat we hebben opgetreden op bijvoorbeeld de Zwarte Cross, Paaspop en Festyland", zegt de toetsenist.

Carnavalskrakers
Baby Blue heeft er net een unplugged tour opzitten. Niels blikt daar tevreden op terug, maar staat te popelen om weer grote shows te gaan doen. Te beginnen op Vudel. "We hebben weer een hoop nieuwe nummers opgenomen in ons repertoire", vertelt hij. Tijdens carnaval wordt de setlist uiteraard enigszins aangepast. Niels: "Eigenlijk passen we onze nummers altijd aan op het publiek. We spelen wat het publiek wil horen. Tijdens carnaval komen er ook carnavalskrakers voorbij. Niet constant hoor. Afwisseling is belangrijk. Dat is voor ons en het publiek het leukst. Onze kleding passen we ook aan. Het moet wel carnavalesk zijn."

Interactie met publiek
Het publiek speelt altijd een belangrijke rol in de optredens van Baby Blue. "Daar doe je het voor. Het leukste is de interactie met het publiek. Het is gaaf om ze erbij te betrekken." Dat gaat carnavalsvrijdag in Veghel ook gebeuren, verzekert Niels. "We komen de tent op zijn kop zetten en daar hebben we het publiek wel bij nodig. Als dat lukt, dan genieten we zelf nog het meest", aldus Niels. De Koekbouw kennen de heren al. Ze hebben er al een paar opgetreden. "De Koekbouw is een geweldige locatie. De akoestiek is niet optimaal, maar we hebben daar ervaring mee dus dat vormt geen probleem", besluit hij.

Ook Mental Theo komt naar Veghel.

Volle oorlogssterkte
Met Baby Blue als laatste headliner op het al overvolle affiche is Vudel klaar voor de strijd. Vrijdag 9 februari trapt Vudel traditiegetrouw het carnavalsseizoen af. Voor het tweede jaar op rij op de Noordkade in Veghel. Op volle oorlogssterkte dus. Met namen als: Mental Theo, Baby Blue, De Sjonnies, Snollebollekes, Capital Candy, Dansado & de Feestneger, Vieze Jack en nog vele, vele anderen beloofd het ook dit jaar een schitterende editie te worden.
Er zijn nog kaarten te verkrijgen voor Vudel Vrijdag op 9 februari. Maar ben er snel bij want vorig jaar was het feest met nog een week te gaan al uitverkocht.
Kaarten zijn te koop op: www.vudel.nl.
Vudel Vrijdag begint om 20.00 uur en duurt tot 03.00 uur. Kom je voor 22.00 uur krijg je een gratis munt bij binnenkomst. Toegang vanaf 18 jaar, legitimatie is verplicht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant