Afbeelding

Sligro biedt supermarktketen EMTÉ te koop aan

Zakelijk 3.990 keer gelezen

VEGHEL | De Sligro Food Group heeft in het tweede kwartaal van 2017 de EMTÉ formule geëvalueerd en ze hebben zich gebogen over de toekomst in Foodretail. In de tweede jaarhelft heeft het Veghelse bedrijf breed in de markt onderzocht welke strategische alternatieven de meeste waarde creëren. Op basis van de bevindingen is besloten een formeel proces te starten gericht op het tot stand brengen van een partnership of verkoop. "Wij verwachten dat dat proces in de loop van 2018 tot een transactie zal leiden", laat de Sligro weten.

Het is nog niet duidelijk wat er precies met de supermarktketen gaat gebeuren. Afgelopen zomer deed de Jumbo, ook uit Veghel, een bod op de EMTÉ. Dit werd toen resoluut afgewezen. "Naar verwachting komen wij in de loop van 2018 tot een transactie (een verkoop of een partnership) met betrekking tot de Foodretail activiteiten. Over de impact van die transactie op onze cijfers kunnen we op dit moment nog niets zeggen. In de operatie zullen wij de ingezette optimalisatie van de 2.0 en 3.0 formule onverminderd voortzetten. Het gevolg van de status 'niet voort te zetten bedrijfsactiviteiten' is echter ook dat er niet langer afgeschreven wordt op de Foodretail activiteiten", aldus directievoorzitter Koen Slippens. De EMTÉ heeft iets meer dan 130 filialen verspreid door heel Nederland.

Jaarcijfers
Sligro presenteerde afgelopen donderdag de jaarcijfers van 2017. De nettowinst over het boekjaar bedroeg 81 miljoen euro. Dat is een toename van 9.9 procent ten opzichte van 2016. De omzet over 2017 bedroeg 2.970 miljoen euro, een toename van 5.6 procent. Zonder het effect van overnames, bedroeg de autonome groei 2.1 procent. Koen: "In 2017 stond 'Dóórbouwen aan de toekomst' als thema centraal. Met de start van een langdurige strategische samenwerking met HEINEKEN, de acquisitie van ISPC, de start van de bouw van Sligro-ISPC in Antwerpen en de voorbereidingen op de nieuwe internationale organisatiestructuur, ons aansturingsmodel en de vervanging van ons complete IT-landschap, kijken we tevreden terug op de invulling die we daar aan hebben gegeven."
Op 19 juli 2018 worden de halfjaarcijfers gepubliceerd.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant