Annette Verhaaf, Rob Verhaaf en Bas de Beer. Bij de carnavalsclub hoeft niets en kan alles.
Annette Verhaaf, Rob Verhaaf en Bas de Beer. Bij de carnavalsclub hoeft niets en kan alles.

Kleinste carnavalsvereniging van Meierijstad 'wil carnaval op een andere manier beleven'

Carnaval 3.330 keer gelezen

VEGHEL / SCHIJNDEL | Het is naar alle waarschijnlijkheid de kleinste carnavalsvereniging van Meierijstad, maar wel een met grootse ambities. O.i.m.B, dat voor Ongelijk is met Bulten staat, schuimt - gehuld in fraaie pauwenjassen - de leukste carnavalsfeesten af binnen Meierijstad en is hiervoor nog op zoek naar metgezellen.

Wat begon als grap vier weken geleden is uitgegroeid tot een heuse carnavalsvereniging. "We waren een avond aan het dollen en hadden het over onze carnavalsplannen. Wij bedachten toen om de eerste carnavalsclub van Meierijstad te worden en in alle kernen te gaan kijken wat de leuke feesten zijn voor, tijdens en na carnaval", vertelt medeoprichter en Veghelaar Rob Verhaaf.

Samen met zijn zus Annette Verhaaf en haar partner Bas de Beer uit Schijndel vormt hij O.i.m.B. De inspiratie voor de naam kwam van een uitspraak van een bekende van hen. "O.i.m.B. staat voor: Ongelijk is met Bulten. De perfecte naam voor de club", zegt Rob.
Bij de carnavalsclub hoeft niets en kan alles. Iedereen is welkom. "Heb je zin om mee te gaan, ben je alleen of wil je ook de verschillende evenementen in Meijerijstad ervaren? Dan kun je je bij ons aansluiten. We vragen geen contributie."

Motto
Het drietal heeft zich bewust niet aangesloten bij een bestaande carnavalsvereniging. "We willen carnaval op een andere manier beleven, zonder verplichtingen. Als niemand zin heeft gaan we niet of gaan we naar een ander feest binnen Meierijstad." De gloednieuwe club is al naar een aantal evenementen geweest. "Daar werden we erg enthousiast ontvangen met veel slappe klets, opbeurende woorden en plezier. Carnaval is een prachtig feest waar veel plezier wordt gemaakt en daar staat onze club voor. Ons motto is dan ook: samen plezier maken en hebben."
De club doet dit jaar niet mee aan een optocht, maar 'je weet nooit wat er volgend jaar allemaal gaat gebeuren'.

Goed beeld
De vereniging komt graag in contact met andere carnavalsverenigingen en - vierders uit Meierijstad om een goed beeld te krijgen van het feest binnen de regio. "We willen weten wat we gezien of meegemaakt moeten hebben om ons carnaval te laten slagen in Meierijstad. We hebben veel zin om carnaval te vieren dit jaar", besluit Rob.

Interesse of suggesties voor een leuk carnavalsevenement? Stuur dan een mailtje naar annetteverhaaf@gmail.com of bekijk de Facebookpagina van O.i.m.B.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant