Afbeelding

De Blauwe Kei blikt terug op geslaagd Nationaal Theaterweekend

Kunst en cultuur 848 keer gelezen

VEGHEL | De derde editie van het Nationaal Theaterweekend vond plaats in het weekend van 26, 27 en 28 januari. Voor bezoekers van De Blauwe Kei betekende dit theatervoorstellingen voor tien euro en een gratis randprogramma met onder andere De Nacht van de Noordkade op vrijdag, rondleidingen door het gloednieuwe theater op zaterdag, een nagesprek met de acteurs van Golden Palace na de voorstelling Shop till you drop en een kindermiddag voorafgaand aan De reuzenperzik op zondagmiddag. 

In de gloednieuwe theaterzaal van De Blauwe Kei kon op vrijdag voor tien euro de voorstelling The best of Britain worden bezocht. Hier werd gretig gebruik van gemaakt, de voorstelling was volledig uitverkocht. Het was die avond druk op de Noordkade tijdens de Nacht van de Noordkade; een food & kunstfestival vol muziek, dans, musical, heerlijk eten en drinken en beeldende kunst verspreid over de oude veevoederfabrieken. Bezoekers werden op verschillende plekken verrast door dans- en muziekoptredens.

Reacties
Op zaterdag verzorgde Hans Kraaijeveld, interim directeur van De Blauwe Kei, een viertal rondleidingen door het nieuwe theater. Bezoekers mochten voor één keer ook een kijkje nemen in de ruimtes onder het podium, normaal gesproken alleen toegankelijk voor artiesten. "Heel bijzonder om ook eens die andere kant van het theater te zien" en "we wisten niet dat er nog zoveel achter het doek gebeurde" en "zelf op het podium en een kijkje in de kleedkamers, ik voel me net een echte artiest", waren enkele van de enthousiaste reacties.

Zondag
Op zondag werd het theaterweekend afgesloten met De reuzenperzik, een jeugdvoorstelling van Matzer Theaterproducties. Voorafgaand aan de voorstelling konden kinderen in de foyer kleuren, zich laten schminken en op de foto in een fotohokje.
Theater De Blauwe Kei kijkt terug op een geslaagd Nationaal Theaterweekend. Een weekend waarin het Prins Bernard Cultuurfonds en het Nationaal Theaterfonds in samenwerking met theaters laten zien hoe mooi, ontroerend, hilarisch of verrassend theater kan zijn.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant