Afbeelding

Frits van Eerd rijdt voor tweede keer 24 uur van Le Mans

Sport 1.637 keer gelezen

VEGHEL | Jumbo-topman Frits van Eerd rijdt komende zomer voor de tweede keer de 24 uur van Le Mans. Hij doet dat samen met Jan Lammers en Giedo van der Garde.

Voor Jan Lammers wordt het zijn 24ste 24 uur van Le Mans. Lammers (61) won de race in 1988 en met zijn 24ste deelname voegt hij zich bij een illuster gezelschap; slechts vijf coureurs kwamen vaker aan de start in de ruim 90-jarige historie van de 24 uur van Le Mans. Frits, initiatiefnemer en één van de coureurs van Racing Team Nederland: "Jan is een legende op Le Mans en vanaf het eerste uur betrokken bij Racing Team Nederland. Ik vind het dan ook geweldig dat hij dit jaar met ons voor de 24ste keer aan de start verschijnt in de 24 uur van Le Mans. Dat wordt een unieke mijlpaal." Lammers zelf is blij met de kans die hem wordt geboden. "Fantastisch! Om optimaal voorbereid te zijn, rijd ik in mei samen met Frits en Giedo ook de 6 Hours of Spa-Francorchamps; de openingsrace van het wereldkampioenschap."

Jan Lammers staat voor zijn 24ste deelname.

Het is nog niet zeker of Lammers ook na Le Mans blijft rijden voor Racing Team Nederland. "Frits is het aan zijn ambities verplicht om de snelst mogelijke rijders naast zich te verzamelen. Ik mag dan misschien 'voor mijn leeftijd' nog snel zijn, maar als na Le Mans een snelle, jonge opvolger beschikbaar is, maak ik plaats in het belang van het team en de resultaten", vertelt hij. Wel blijft hij sowieso betrokken bij de activiteiten van Racing Team Nederland.
Racing Team Nederland heeft een Dallara P217 ingeschreven in de LMP2-klasse van het FIA World Endurance Championship 2018/19.
Het WK telt acht races op zes circuits in zes landen in Europa, Azië en Amerika.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant