Van Zoggel Verhuizingen en Opslag is neergestreken aan de Huygensweg in Veghel.
Van Zoggel Verhuizingen en Opslag is neergestreken aan de Huygensweg in Veghel.

'Sjouwen kan iedereen, verhuizen is een vak'

Zakelijk 1.505 keer gelezen

VEGHEL | Verhuizen is een vak. Een vak dat de medewerkers van Van Zoggel Verhuizingen en Opslag verstaan. Al bijna vijftig jaar. Het bedrijf van Paul en Danja van Berlo is een begrip in de regio. Om iedereen een kijkje te gunnen in het nieuwe onderkomen aan de Huygensweg in Veghel is er zaterdag 3 februari een open dag.

"Sjouwen kan iedereen, verhuizen is een vak." Eigenaar Paul van Berlo windt er geen doekjes om. Daar is hij de man niet naar. Bovendien weet Paul waarover hij praat. "Ik ben verhuizer. Dat is wat ik al jaren doe en het vak dat ik versta." Waar de ondernemer praat in de ik-vorm, bedoelt hij nadrukkelijk álle medewerkers van zijn bedrijf. Verhuizen is volgens hem het mooiste dat er is. "Je krijgt letterlijk een kijkje in het leven van mensen. Zelfs tot ín de kasten. Ik ga in gesprek, omdat ik benieuwd ben naar de reden van de verhuizing, wat ze gaan doen en waarom ze gehecht zijn aan bepaalde spullen." Aan Paul en zijn mensen is het vervolgens de taak om de huisraad netjes van A naar B te brengen. "Dat doen we met respect, omdat we het verhaal achter de verhuizing kennen. Ze nemen hun spullen niet voor niets mee. Dat probeer ik de klant ook duidelijk te maken. Ze kunnen álles met vertrouwen aan ons overlaten. Wij zijn de vakmensen."

Gouden regels
Bij iedere verhuizing past Paul drie gouden regels toe. "Vooraf ga ik vrijblijvend in gesprek om de situatie te bekijken en de verhuizing te bespreken. Ik ben benieuwd naar de drijfveren van mensen. Als ze bijvoorbeeld, soms noodgedwongen, kleiner moeten gaan wonen en dus spullen moeten achterlaten dan vraag ik: 'Word je er blij van, als je een bepaald meubelstuk bewaart?'. Ten tweede moet je jezelf de vraag stellen of je het voorwerp nog gaat gebruiken en - niet onbelangrijk - is er in de nieuwe woning überhaupt nog wel ruimte voor? Als je er niet goed over nadenkt krijg je anders een verhuisinfarct." Uit ervaring weet Paul dat er vaak héél veel bewaard wordt. Bij een stel is er volgens hem altijd één van de twee die het moeilijk vindt om ergens afscheid van te nemen. "Ik probeer achter die reden te komen, met in mijn achterhoofd de plek waar ze naar toe verhuizen. Zo denk ik mee. Verhuizen kun je iedereen laten doen, maar wij doen meer. Ja, je bent soms net een psycholoog", lacht hij. Bovendien beschikt Van Zoggel uiteraard over de juiste mensen én materiaal om alles te verplaatsen en te vervoeren. Die betrokkenheid en oprechte interesse in de klant zijn echter, naast de zelfstandigheid van het bedrijf, onbetwist de sterke punten van Van Zoggel Verhuizingen en Opslag.

Opslag
Met de verhuizing van Berlicum - waar het bedrijf in de loop der jaren uit zijn jasje was gegroeid - naar Veghel zijn er ook nieuwe groeimogelijkheden ontstaan. Zo biedt de ruime loods op bedrijventerrein De Dubbelen in Veghel ook de mogelijkheid om in kisten, voor kortere of langere tijd, spullen op te slaan. Een betaalbare service die in Veghel nog niet bestaat en zowel voor particulieren als ondernemers interessant kan zijn. "Kom zaterdag tussen 10.00 en 18.00 uur maar eens kijken hoe goed we het op onze nieuwe plek voor elkaar hebben", nodigt Paul hartelijk uit.

Kijk voor meer informatie op: www.vanzoggelverhuizingen.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant