De verwachte verkoop start in het tweede kwartaal van 2018.
De verwachte verkoop start in het tweede kwartaal van 2018.

Ziekenhuisterrein wordt 'woonwijk voor iedereen'

Wonen 3.422 keer gelezen

VEGHEL | De plannen liggen er en over belangstelling had Coen Hendriks van projectontwikkelaar Zenzo MV Zuid B.V. afgelopen woensdagavond tijdens de inloopavond in Het Raadhuis in Veghel niet te klagen. Al sinds 2007 worden er plannen gesmeed voor herontwikkeling van het voormalig ziekenhuisterrein in Veghel. Zenzo heeft de doelstelling in het tweede kwartaal van 2018 te starten met de verkoop van 50 grondgebonden koopwoningen.

Er staan bouwhekken om het ziekenhuisterrein en er is een start gemaakt met het ontmantelen van het gebouw, het oogsten zoals dat wordt genoemd, door New Horizon. Feitelijk de eerste fase van de sloop. De tijdelijke bewoners zijn vertrokken en de waardevolle spullen worden veiliggesteld. Het roemruchte gebouw lijkt klaar voor de sloopkogel. "De ontmanteling gaat door tijdens het ontwerp- en verkoopproces, waarna we aanvangen met het fysieke sloopproces", zegt Coen. Hij vervolgt: "Het is goed vandaag veel buurtbewoners te hebben gesproken om hen te kunnen informeren omtrent het proces van de komende jaren." 
Over de start van de bouw van de woningen en zorgappartementen kan hij nog niks zeggen. Dat ligt aan de verkoop. Mocht het allemaal vlot verlopen dan kunnen de kopers eind 2019, begin 2020 hun nieuwe woning betrekken.

De voorlopige indeling. 

Zorg inkopen
Er verrijzen in totaal ongeveer 90 zorgappartementen in het gebied. Coen is erg enthousiast over het project. "Het zijn er ongeveer 30 voor mensen die behoefte hebben aan zwaardere zorg. Bewoners van de ongeveer 60 appartementen kunnen straks zelf zorg inkopen. Op die manier kunnen ze zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen."

Er verrijzen in totaal ongeveer 90 zorgappartementen.

Straatbeeld
De 50 grondgebonden koopwoningen zijn opgedeeld in 11 rij- en hoekwoningen, 28 twee-onder-een-kapwoningen en 11 vrijstaande woningen. De woningen in de Gasthuisstraat krijgen de uitstraling van huizen uit de jaren 30'. De huizen in de Burgemeester de Kuijperlaan en de Verlengde Meester de Coothstraat krijgen een jaren 50' uitstraling. "Het past perfect in het straatbeeld. Het gaat echt heel mooi worden. Deze locatie verdient ook mooie huizen", vindt Coen. De binnenkant van de woningen staat niet vast. "Er komen verschillende optiepakketten. Zo kun je je woning naar eigen smaak en behoefte inrichten."

Een exterieur impressie. 

'Hart van Veghel'
Het nieuwbouwproject, wat de naam Kloosterkwartier draagt, moet een woonwijk 'voor iedereen' worden. Coen: "Starters, jonge gezinnen, gezinnen met meerdere kinderen, ouderen en mensen met een zorgbehoefte. Het moet een mooie mix worden." De Kloostertuin zorgt voor een groene uitstraling. "Je zit overal dichtbij. Het centrum ligt op vier minuten afstand, De Noordkade is niet ver weg net als de sportvelden. De woningen komen in het hart van Veghel te liggen", aldus Coen.

Een foto vanuit de lucht.

Wensen
Tijdens de inloopavond, die door bijna 400 mensen werd bezocht, wonnen Coen en zijn collega's veel informatie en ideeën in. "Ik wil weten wat de wensen van de mensen zijn. Wat wil men? Wij hebben de aanwezigen op onze beurt verder geïnformeerd met waar we mee bezig zijn en waar we naartoe willen. Het was een zeer nuttige avond", besluit hij.

Meer informatie op: www.kloosterkwartierveghel.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant