Afbeelding

Meierijstad koopt schilderij van Braziliaanse kunstenares

Kunst en cultuur 1.048 keer gelezen

VEGHEL | In de centrale hal van het gemeentehuis van Meierijstad in Veghel wordt een schilderij van Maria Eduarda, een meisje uit een sloppenwijk bij Florianopolis uit Brazilië, geplaatst. Via het tentoonstellings-project Paint a Future in de Wereldwinkel Schijndel heeft Menno Roozendaal een werk gekozen om namens de gemeente aan te kopen. De opbrengst van het schilderij komt ten goede aan de jonge kunstenares uit Brazilië.

Paint a Future (www.paintafuture.org) is het levenswerk van de Brabantse kunstschilder Hetty van der Linden. Over de hele wereld schildert ze met kinderen die leven in achterstandssituaties. Sinds 2000 heeft zij samen met 100 gerenommeerde kunstenaars uit 40 landen ingezet voor kinderen in achterstandswijken. Ze verwerken de tekening letterlijk in hun eigen schilderij. De gehele verkoopopbrengst dient voor het realiseren van de kinderdromen.

Kunstenares
Het Paint a Future team in Florianopolis is op zoek gegaan naar Maria Eduarda maar zij was aanvankelijk niet te traceren tot ze op 29 januari eindelijk werd gevonden.
Maria is inmiddels bijna 15 jaar, ze woont met haar moeder, broertje en stiefvader in een klein vervallen huisje en heeft veel pijn door een scoliose en er is geen geld voor behandeling. Het geld van het schilderij komt daarom natuurlijk enorm goed van pas. Er wordt gezocht naar een behandeling.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant