The Handmaiden was genomineerd voor een Gouden Palm op het Cannes Filmfestival.
The Handmaiden was genomineerd voor een Gouden Palm op het Cannes Filmfestival.

De film The Handmaiden is te zien in de grote theaterzaal

Kunst en cultuur 429 keer gelezen

VEGHEL | De film The Handmaiden is op maandag 5 januari in het filmhuis van De Blauwe Kei te zien. De film, een moderne versie van Sarah Waters' boek Fingersmith, gaat over een vechtlustige vrouwelijke dief en een charmante oplichter en begint om 20.15 uur in de grote theaterzaal van Theater De Blauwe Kei.

The Handmaiden gaat over verleiding en misleiding. Het verhaal speelt zich af in het Korea van de jaren dertig tijdens de Japanse kolonisatie. Meesteroplichter Fujiwara laat zijn oog vallen op het familievermogen van jonkvrouw Hideko. Hij spant daartoe samen met haar nieuwe dienstmeid Sookee. Maar door een opbloeiende affaire tussen de twee vrouwen dreigt zijn plan te mislukken. Ook de intenties van Sookee zijn echter donkerder dan men had kunnen bedenken.

De spannende en opwindende liefdesthriller The Handmaiden was genomineerd voor een Gouden Palm op het Cannes Filmfestival 2016 en geselecteerd voor het International Film Festival Rotterdam 2017. "Extravagante erotiek, buitengewone stijl en verrassend: Park Chan-Wook maakt indruk met romantische thriller", zo schrijft Filmtotaal.

Kaarten voor The Handmaiden zijn 8 euro (inclusief drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413-342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant