Vianen Vooruit won met 0-3 in Boxmeer bij Olympia'18
Vianen Vooruit won met 0-3 in Boxmeer bij Olympia'18 Foto's Jeff Meijs en Ingrid Willems

Slechte velden in 3D trekken beeld volkomen scheef

Voetbal 2.512 keer gelezen

Opnieuw weer twee afgelastingen in 3D. 'Vaste klanten' Nooit Gedacht en Hapse Boys konden door een natte grasmat niet in actie komen. Maar ook De Donk van Boekel Sport is in de winter een matige grasmat. Clubs hebben daar part nog deel aan waar trainers, spelers en getrouwen balen. De kalender van de KNVB biedt alleen eind april en begin mei een mogelijkheid. Dat dit een oneerlijk competitieverloop geeft mag duidelijk zijn.

Handel speelde in ieder geval wel en won van het bezoekende Stormvogels'28. Nou willen trainers zich nogal snel verschuilen achter namen die er niet zijn, maar in het geval Stormvogels'28 moeten we clementie tonen. Maar liefst negen basisspelers van de club niet inzetbaar. Ga daar maar, in dit geval trainer Roy de Haan, eens aanstaan. Toch was de trainer van Stormvogels'28 tevreden. "Vandaag hebben we een goede wedstrijd gespeeld en voldoende kansen gecreëerd. Ondanks vele afwezigen toch voldoende aanknopingspunten gezien om rest van het seizoen op voort te borduren."

Carnaval
Trainer Tom Jacobs pakte met zijn Handel alweer de tweede zege van het prille jaar 2018. Jacobs: "Stormvogels was zeker gelijkwaardig met ons in de eerste helft. Echter wij scoorden uit het niets. Het was een snelle inworp van Jan van Grinsven die de verdedigers verraste en Rob Manders diep stuurde die vervolgens goed breed legde op Jeff Rijksen die beheerst tussen de benen van de keeper scoorde. Er was een grote penaltyclaim van Stormvogels'28 wegens vermeend hands van Tijs Jeurissen. Daar mochten we niet klagen denk ik dat we geen penalty tegen kregen. Stormvogels'28 begon goed aan de tweede helft en  had twee grote kansen op 1-1 echter wij scoorde door Geert van den Bosch de 2-0. Alle credits voor stormvogels en de manier waarop ze speelde. 3-0 was echt te veel van het goede geweest. We zijn goed uit de winterstop gekomen met twee overwinningen op Nijnsel en Stormvogels'28. En nu met prins Peter van den Bosch het carnaval in."

Excellent-Vitesse'08 5-1
Het Oploose Excellent heeft de reeks gelijke spelen van Vitesse'08 hard doorbroken. Op sportpark Het Domein trok Excellent de lijn van vorige week door. Het Gennepse Vitesse beleefde een totale offday. Trainer John Janssen, die in het verleden de kleuren van Vitesse'08 als speler en trainer droeg, zag Excellent uit de startblokken schieten. Binnen vier minuten opende Chris van Duijnhoven de score. De ervaren technicus herhaalde dat kunststukje even later nog eens. Een treffer van Frans Kuppers zorgde voor een 3-0 ruststand. Achteraf Mabtoul scoorde voor Vitesse'08 tegen. Frans Kuppers en Rik van Koulil bouwden de voorsprong uit naar 5-1. Winnen coach John Janssen was tevreden. "We hebben dikverdiend gewonnen. We kennen de kwaliteiten van Vitesse maar ook die van ons zelf. Daar zijn we goed op ingesprongen."

Matig
Aan Gennepse zijde baalde trainer Fabian Krebbers: "We zijn op de verkeerde manier aan de wedstrijd begonnen. De voorbereiding was matig. Op de clubsite werd gisterenavond vermeld dat de wedstrijd afgelast zou zijn. De spelers kwamen er later achter dat het een misverstand was maar waren toen al een avondje uit. Vandaag hebben persoonlijke fouten ons de das omgedaan."
Krebbers maakte bekend ook komend seizoen voor Vitesse'08 werkzaam te zijn. "We hebben afgelopen week overeenstemming bereikt over een contractverlenging voor één seizoen. Ik zie dat de club zich verder goed ontwikkelt. We kunnen nu samen verdere stappen maken", aldus de trainer die aan zijn tweede seizoen in Gennep bezig is.

Vianen Vooruit op bezoek bij Olympia'18 (Foto Jeff Meijs)

Olympia'18 - Vianen Vooruit 0-3
Vianen vooruit kan nog winnen. Dat heeft de ploeg van trainer Niels voet zondagmiddag in Boxmeer laten zien. De moeilijk te kloppen formatie uit Vianen bleef voor de elfde keer in twaalf wedstrijden ongeslagen. Tegen nummer vier Olympia'18 was Vianen Vooruit weer uiterst effectief. Roy Daamen, Rik Willemsen en Rob van Raay zorgden voor de treffers in de 0-3 overwinning. In twaalf wedstrijden behaalde Vianen Vooruit drie overwinningen en werd acht keer gelijkgespeeld. Slechts één wedstrijd werd verloren. Met tien tegentreffers hoort de Vianese verdediging met keeper Remco Loeffen aan het hoofd tot de minst gepasseerde defensies in het regionale amateurvoetbal. "Onze organisatie staat goed, en we zijn erg goed in de omschakeling", aldus trainer Niels Voet.

DAW - Volkel 3-2
De topper uit 3D als laatste toefje op de taart van 3D. Het was een zwaar veld op Sportpark D'n Heuvel. Doorgaan zou altijd het geval zijn omdat de ploeg uit Schaijk de weelde koestert van een prachtig kunstgrasveld. Maar dat was niet nodig. DAW was wel de ploeg met de meeste initiatieven en het waren vooral de standaardsituaties die club uit Volkel parten speelde. DAW kwam in de 8e minuut op voorsprong door een treffer van Corik Megens op aangeven van Robbert Knipping. Aan het einde van de eerste helft nog een fikse kop kans voor Volkel via Job van Oort. Na rust was het de opgekomen verdediger Thymen de Ruiter die in de lange hoek scoorde waar DAW protesteerde voor buitenspel maar dat niet gehonoreerd zag. De slotfase was voor DAW dat in de 72e minuut door Mark Megens (bal bleef hangen) op 2-1 kwam. De wedstrijd leek beslist als Mark Megens met zijn tweede de stand op 3-1 bracht. Volkel kwam echter nog terug naar 3-2 in een alles of niets offensief. De tijd echter was te kort om nog zaken te doen. DAW gaat als koploper het carnaval in. Het levert niets op maar wel net zo prettig.