Spel moment uit het duel Prinses Irene - Venhorst
Spel moment uit het duel Prinses Irene - Venhorst Foto's : Eric Elbers en Hans Heesakkers

Volharding kan maar niet winnen van SSS'18, Prinses Irene verslikt zich in Venhorst

Voetbal 2.164 keer gelezen

2H is een brave afdeling. Alle wedstrijden gingen keurig door hoewel er wel degelijk ook op gras werd gespeeld. SSS'18 bleek opnieuw te sterk voor 'buurtje' Volharding. EVVC moest in Den Bosch buigen voor BVV dat met 2-0 won en Rhode (dat won bij Erp zie elders) in een zetel plaatste. We nemen ze met u door.

De Boxmeerse derby tussen de tweedeklassers SSS'18 en buurman Volharding is een walk over voor de ploeg uit Overloon geworden. Grote man bij de thuisclub op sportpark De Raay was A-junior Bas Deriet, die drie van de vijf Loonse doelpunten voor zijn rekening nam.

Desastreus
Trainer Sjoerd van der Coelen zag zijn Volharding desastreus beginnen. Na vijf minuten opende Koen Verlinden de score voor de gastheren. Ruim een half uur later was de score opgelopen tot 4-0. Koen Voesten tilde de voorsprong naar 2-0 voordat Bas Deriet in het stuk voorkwam. De jonge speler zorgde met twee treffer voor een riante 4-0 voorsprong. Pim Brouwer verzachtte de 'Beekse' pijn zodat de rust met 4-1 bereikt werd. Na de thee hielden de gasten de schade beperkt. Bas Deriet scoorde zijn derde waarna Joep Beurskens de eindstand op 5-2 bepaalde.
Volharding-trainer Sjoerd van der Coelen baalde van de nederlaag. "Het pakte anders uit als wij ons voorgesteld hadden. We waren totaal niet bij de les. Na rust ging het beter en controleerden we de zaak maar waren we niet doortastend genoeg."

Heeswijk – Helvoirt 2-2
Een duel wat alles in zich had. Rode en gele kaarten en vier doelpunten een behoorlijk dosis spanning tussen deze twee degradatiekandidaten. Bij Heeswijk deed sinds lange tijd Wouter van Dijke weer eens mee na een schorsing van vier wedstrijden. Binnen het kwartier gaf het al drie doelpunten. Stef Adank scoorde van zeker 18 meter in de korte hoek: 1-0. Vijf minuten lat er was het alweer 1-1 door een kopbal van Roel Pullens. Arjen Haast krulde een vrijetrap binnen wat 2-1 betekende. Een direct rode kaart was er voor Luke van de Brugge wegens slaan. Na rust kwam de enige score van Rico de Laat die de 2-2 gelijkmaker voor zijn rekening nam. Camiel van Doorn, mister Heeswijk, kreeg zijn tweede gele kaart en kon na bijna 500 wedstrijden in Heeswijk-1 voor het eerst in zijn riante carrière vroegtijdig gaan douchen en dus eerder aan zijn immer leuk wedstrijd verslag gaan beginnen.

Arjen Haast juicht na zijn treffer voor Heeswijk

BVV/Tim-Infra – EVVC 2-0
De eerste helft op de Vliert gaf twee gelijkwaardige ploegen te zien. EVVC kreeg na twee minuten al een honderd procent kans, maar die ging teloor. BVV werd gevaarlijk uit standaardsituaties onder anderen uit corners, maar weigerde dit te laten renderen. BVV kwam beter uit de kleedkamer in de tweede helft. Hamria scoorde met schitterend afstand schot van zeker vijftig meter. EVVC kreeg zeker kansen, maar de scherpte ontbrak in de groen/witte garde. BVV miste nog een strafschop en had de wedstrijd totaal kunnen kantelen als Rob van Dijk vrij voor de Bossche goalie de gelijkmaker had binnen gekogeld. In de absolute slotfase werd het 2-0 voor de thuisclub. Trainer Stephan Hesemans: "Wij creëerden in tweede helft genoeg mogelijkheden maar het vizier stond niet op scherp, of we maakten in de eindfase verkeerde keuzes."

Margriet – WSC 1-2
Margriet leed een kleine nederlaag en begon goed aan de wedstrijd had het duel volledig onder controle. De Ossenaren kwamen in de 7e minuut op voorsprong door een treffer van Kay van de Haterd die op aangeven van Ramon Verbiesen. De gasten uit Waalwijk trokken in de 21e minuut de stand weer gelijk. WSC werd in die fase sterker en een van richting veranderde bal verdween in het Osse doel. Trainer Mark Strik: "In de tweede helft hebben we meer balbezit gehad maar bleven we onzorgvuldig in de passing waardoor we niet echt goede kansen hebben kunnen creëren. De jongens hebben er keihard voor gewerkt maar helaas mocht de gelijkmaker niet vallen."

Prinses Irene – Venhorst 2-2
Prinses Irene had deze ontmoeting naar alle redelijkheid voor drie punten gecalculeerd. Deze oppertune gedachten wellicht gebaseerd op de winst in Vierlingsbeek en de oefenwinst bij SV TOP met 0-4. Het werd een pittige wedstrijd en vooral de eerste helft een matige wedstrijd van de ploeg uit Nistelrode. Venhorst legde veel strijd aan de dag en nam brutaal via  twee maal Luuk van den Boogaard een 2-0 voorsprong. De zaak leek zich ten gunste van Venhorst te keren toen ook nog Jerin van de Rakt direct rood kreeg. Van de Rakt vloerde Rob van Dooren van Venhorst en kon gaan douchen. Na rust een werkend Prinses Irene dat met tien man alsnog een gelijkspel er uit wist te slepen door twee treffers van Martijn van Vught. Diezelfde van Vught kreeg in de slotfase zijn tweede geel waar Prinses Irene met negen spelers het duel eindigde.