Kuussemontag!
Kuussemontag! Foto: Peter Kuijpers

Vijf dagen totaal-carnaval in 'de tent op de Markt'

Carnaval 3.764 keer gelezen

VEGHEL | Carnaval in het centrum van Kuussegat is 'Keizersdrôme'. Ook dit jaar veel activiteiten voor jong én oud in de grote tent op de Veghelse Markt. Vanaf vrijdag 9 tot en met dinsdag 13 februari: evenementen, live-bands, artiesten én dj's. 'Daor geniet ik nou van!' geldt zeker voor alle carnavalsvierders die gaan feesten in Keizersdrôme, een coproductie van c.v. de Kuussegatters, Sligro en de gezamenlijke horeca op de Markt.

De vijfde editie van Keizersdrôme 2018 zorgt voor sfeer, feest en gezelligheid in het Veghelse centrum.
Dit jaar met gave bands en artiesten. Zaterdagavond 10 februari de Hottub Heroes met hun knallende en energieke show van de beste pop-, rock- en dance-hits, die naadloos in elkaar overgaan.  Zondagavond 11 februari The Dirty Daddies, die al twee keer eerder Kuussegat 'plat speelden' met hun energieke act, gillende gitaren en spectaculaire lichtshow.

Veel Kuussegat-evenementen
Voor de carnavalsevenementen van CV de Kuussegatters kun je elke dag terecht in Keizersdrôme. Op zaterdagochtend voor het Ontbijt met de Prins gevolgd door de Sleuteloverdracht en 's middags de prijsuitreiking na de jeugdoptocht. Zondagochtend voor het Frühshoppen na de Carnavalsmis en later die middag de prijsuitreiking na de grote optocht.

De Sleuteloverdracht. 

KuusseMontag op de maandagmiddag is een begrip geworden: hét feestje met een knipoog naar onze oosterburen. Vanaf 13.30 uur gaat het los met: Die Tolle Leute, Gipfelpower en Die Supertolle Schlagerschwester én Hoempa Matata.
Dinsdagmiddag kun je lekker meezingen tijdens de Hollandse Middag met als artiesten: Ronald van der Lee, Etienne Alvares en Wesley Klein. 's Avonds het Tranenbal: het afscheid van Prins Jess d'n Urste met een optreden van Henk Bernard.

Twee avonden Full Moon
Twee keer Full Moon Party 0.0: het alcoholvrije megafeest voor de jeugd van 13 tot en met 17 jaar. Vrijdag 9 februari vult Radio 538 On Tour vanaf 20.00 uur de grote tent met de vetste beats.
Maandag 12 februari gaat Full Moon vanaf 20.30 uur los met een dj en een optreden van Jebroer. Deze Nederlandse rapper is 'hot'. In 2012 brak hij door met 'Nooit meer slapen' en in 2017 scoorde hij met 'Kind van de Duivel' een dikke hit.


Kaarten voor Full Moon kosten 10 euro per avond (inclusief garderobe en consumptie) en zijn te koop bij UITpunt, Outfit en Boekhandel Schellen. Jeugdleden van c.v. de Kuussegatters krijgen bij Outfit korting op hun kaart en betalen per avond 7.50 euro in plaats van 10 euro.

Gezelligheid in de tent op de Markt en dat helemaal gratis.

Gratis
Ook dit jaar is alles, met uitzondering van de twee Full Moon Party's, gratis toegankelijk. Dit is mogelijk omdat de horecaondernemers op de Markt, c.v. de Kuussegatters en Sligro opnieuw de  handen in elkaar hebben geslagen. De Veghelse carnavalsvereniging heeft tot slot nog een goede tip als je van Carnaval houdt: "Plan maar vast vijf dagen vrij in je agenda om lekker te feesten op de Markt in Veghel", aldus de Kuussegatters. 

Meer info over de programmering en tijden staat op: www.kuussegatters.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant