Afbeelding

Waar een woonkern als Keldonk een voorbeeld in kan zijn

Gezondheid 2.309 keer gelezen

VEGHEL | De Dorpsraad in Keldonk heeft in november 2017 het AED-Donateurplan gelanceerd. 'Klopt uw Hart voor een ander', is de slogan die daarbij hoort.

Essentie van dit plan is dat iedereen een bijdrage van 4.50 euro doneert waarmee ze de vijf AED's in Keldonk voor de toekomst 24/7 operationeel kunnen houden.

Veghel HartSave heeft al meerdere keren het bedrijfsleven opgeroepen om hun AED óók naar buiten te verplaatsen en daarmee de AED 24/7 beschikbaar voor de Burgerhulpverlener te maken en dus snelle (essentiële eerste zes minuten) levensreddende hulpverlening mogelijk maakt.

Door de positieve houding naar aanleiding van het donateursplan en door de maatschappelijke betrokkenheid van de firma Verhoeven, Fijnmechanisch Ontwerpburo aan de Oudestraat 2 in Keldonk, hebben zij ook hun steentje bijgedragen en hun AED naar buiten geplaatst. Daardoor is de 6-minutenzone weer verder geoptimaliseerd en kan er gezegd worden dat Keldonk hartsave is met deze extra buiten-AED. De benodigde kast met elektriciteitsaansluiting is gesponsord door de Dorpsraad en Veghel HartSave. Hierdoor kon de AED van de Morgenstraat verplaatst worden naar de Antoniusstraat en komt er dus een extra AED bij.
"Bewoners en bedrijfsleven, gefeliciteerd met deze geweldige acties waar heel Keldonk baat bij heeft. Mede hierdoor bestaat er een hele grote kans dat slachtoffers met een hartstilstand levensreddend kunnen worden geholpen door de vele opgeleide Burgerhulpverleners in Keldonk. De slachtoffers zijn u dankbaar", laat Veghel HartSave weten.
Voor informatie neem contact op met: 06-31948129 of mail naar: info@veghelhartsave.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant