Foto: Google
Foto: Google

Voorbereidingen renovatie zwembad De Neul van start

Sport 1.116 keer gelezen

SINT-OEDENRODE | De ambitie van gemeente Meierijstad is om zoveel mogelijk inwoners te laten sporten en bewegen en daarvoor een passend aanbod van sportvoorzieningen beschikbaar te stellen. Om de 90.000 bezoekers van zwembad De Neul in Sint-Oedenrode een zwembad te bieden dat voldoet aan de eisen van deze tijd, is een renovatie nodig. Het zwembad is 40 jaar oud. De buitenkant van het gebouw is nog prima in orde, maar de binnenkant kan wel een facelift gebruiken. Ook zijn de technische installaties aan vervanging toe. 

Een bouwteam gaat nu aan de slag om de innovatieve en duurzame oplossingen voor te bereiden. Zij gaan zich buigen over de keuze van materialen en installaties en mogelijkheden voor energiebeheer, warmteterugwinning en waterzuivering. De raad van gebruikers van het zwembad denkt mee in dit voorbereidingsproces. Om dit mogelijk te maken, heeft het college nu een voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld.

Duurzaam en gezond 
Wethouder Coby van der Pas: "De geplande vervangingen dragen bij aan duurzaamheid door de verlaging van het energieverbruik. En de verbetering van het binnenklimaat en de modernisering van de waterzuivering leveren een positieve bijdrage aan gezondheid en veiligheid. Door dit nu grondig aan te pakken, staat er straks weer een toekomstbestendig zwembad."
Begin volgend jaar wordt de raad vervolgens om een uitvoeringskrediet gevraagd. Hierna kan de uitvoering van de werkzaamheden van start, naar verwachting in de periode mei tot en met augustus 2019.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant