Das Koningsfest op donderdag wordt ieder jaar populairder.
Das Koningsfest op donderdag wordt ieder jaar populairder.

Opbouw Vudelterrein wordt 'race tegen de klok'

Carnaval 2.835 keer gelezen

VEGHEL | Carnaval staat voor de deur. Vudel trapt traditiegetrouw het carnavalsseizoen af met op donderdag Das Koningsfest en op vrijdag Vudel Vrijdag. Gerard van der Velden is chef opbouw. Hij vertelt dat ze voor een pittige klus staan: "Door een ander evenement op de Noordkade zijn we pas woensdagochtend begonnen met opbouwen. Het wordt een race tegen de klok."

Het inrichten en opbouwen van de Koekbouw kost de meeste tijd.

Het laden en lossen van spullen kon al eerder beginnen, maar het echte opbouwen begon woensdagochtend rond de klok van 05.30 uur. "Woensdagavond moet alles eigenlijk al klaar zijn. In de Koekbouw zijn dan de repetities. Het is kort dag, maar we hebben voor hetere vuren gestaan. Het gaat spannend worden, maar het komt goed", belooft Gerard. Op woensdag en donderdag zijn er zeker 60 man aan het werk. Op zaterdag, dan wordt het terrein in één dag afgebroken, wel 80. Gerard: "Er is een strakke planning en we hebben iets minder rust dan voorgaande jaren. Het is wel fijn dat we niet afhankelijk zijn van het weer. Op De Knokert was dat anders, daar had je veel last van bijvoorbeeld de modder." Qua opbouwen is de transfer naar de Noordkade positief geweest. "Absoluut. Je hebt hier alle voorzieningen bij de hand."

Foodplein
Op vrijdag komen er 5000 carnavalsvierders naar de Noordkade. Net zoveel als vorig jaar. Het terrein is wel iets groter. "DIS en de foyer van het theater pakken we erbij. Vrijdagochtend kunnen we pas bij DIS in De Proeffabriek terecht. Na de lunch halen we het meubilair eruit en zetten we onze Vudelspullen er neer. DIS wordt een foodplein met Teun Horck als kok. Je kan hier terecht voor een hapje en een drankje in een gezellige setting", verklapt Gerard. De foyer van de Blauwe Kei dient als ingang. Er staat wel een dj. "Zo worden de bezoekers in stijl ontvangen. Ook de lockers komen daar te staan. Verder proberen we de doorloop wat te verbeteren." Meer bezoekers was geen optie. "Dit is het maximale aantal personen wat we binnen mogen laten. Het hoeft ook niet groter."

Baby Blue is een van de headliners.

Nel's Schuurcafé
Het inrichten en opbouwen van de Koekbouw kost de meeste tijd. Bij het realiseren van Het Skoefelscafé in de Malerij en Nel's Schuurcafé in de Afzakkerij krijgen ze hulp. "De Skoefels helpen mee en ook de mannen van Nel's Schuurcafé steken samen met Abbey Road de handen uit de mouwen. Zij verzorgen ook de bar op vrijdag. Leuk dat er dit soort Veghelse ideeën een plekje op Vudel krijgen." Volgens Gerard wordt het weer een mooie en kwalitatief goede editie. "Elk jaar wil je het niveau en de kwaliteit opkrikken en dat gaan we dit jaar ook doen", besluit hij.

Vudel Donderdag is helemaal uitverkocht. Voor Vudel Vrijdag zijn er nog een paar kaartjes verkrijgbaar. Surf snel naar: www.vudel.nl.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant