PvdA wil snel zonder aardgasaansluiting bouwen

Wonen 406 keer gelezen

VEGHEL | Wanneer de gemeenteraad van Meierijstad donderdag 8 februari vergadert, vraagt de fractie van de PvdA aandacht voor de situatie rond de aardgas-problematiek. Woordvoerder Arie de Zwart heeft het plan een motie in te dienen waarin hij het College vraagt om vanaf 1 juli 2019 alleen nog maar nieuwbouw en renovatie toe te staan zonder een aansluiting voor aardgas.

In een toelichting beroept Arie zich op het 'Mijlpalen-document', waarin de uitgangspunten van de huidige coalitie staan, met onder andere de ambitie voorop te willen lopen op het gebied van duurzaamheid: In 2030 moet de gemeente minimaal 50 procent klimaat-neutraal zijn, in 2050 voor de volle honderd procent.
Daarnaast werkt de gemeente aan een nieuwe visie op het wonen. Natuurlijk is ook daarin de duurzaamheid een belangrijk onderdeel. Volgens de Arie er sprake van een 'gemiste kans' wanneer het aardgasvrij wonen daarin ontbreekt.

Het PvdA-raadslid ziet naast de milieu-voordelen en de veiligheid voor de Groningers nog een groot voordeel: "Het regionale bedrijfsleven en daarmee ook de werkgelegenheid profiteren volop mee van de nieuwe uitdagingen die deze manier van bouwen vereisen", aldus Arie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant