Team Abbey is er klaar voor.
Team Abbey is er klaar voor.

Abbey Road is van alle markten thuis tijdens carnaval

Carnaval 2.609 keer gelezen

VEGHEL | Het pittoreske en immer gezellige Abbey Road heeft een vol carnavalsprogramma met aandacht voor verschillende muziekstijlen. "Het wordt een muzikale cocktail van guilty pleasures, gouwe ouwe, hollandse meedeiners, carnavalsklassiekers, top 40, freestyle, tropische klanken etc. ", laat barman Mark van de Staaij weten.

Aan Marcel Janssen de eer om het carnavalsseizoen in het Veghelse café te openen. Vrijdag is de feest-dj en zanger vanaf een uurtje of 20.00 aanwezig. De zaterdag is voor de Erpse dj Pascal Muis. Onder de naam Mr. Mouse draait hij talloze bubbling, guilty pleasures en 90's hitjes.

Uurke d´r af
Carnavalszondag begint bij het café op de hoek al om 11.00 uur(!). Ja, dat lees je goed. Het 'Uurke d´r af' begon een paar geleden eigenlijk als grap, maar heeft de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen. Reden genoeg om er mee door te gaan. Mark verklaart het succes van het feestje in de ochtend. "De optocht begint daarna dus men heeft een ontmoetingsplek voordat de wagens door de Veghelse straten gaan rijden. Ideaal voor het publiek langs de weg of voor de carnavalsvierders die op een wagen staan. Wij zorgen ervoor dat ze vast in de stemming komen", laat Mark weten. Dj Jantje, bekend van zijn liveoptredens op Facebook en het nummer Are you ready, laat Abbey in alle vroegte al op haar grondvesten schudden. Later Bootygo en Loud 'n Bright langs om ook de avond te voorzien van passende beats.

'Lekker schuren'
Hoofdrolspeler tijdens de knotsgekke carnavalsmaandag is Nel met haar schuurcafé. "Het zit wel snor met mijn Schuurcafé tijdens de carnaval. Op vrijdag staan we op Vudel en op maandag gaan we lekker schuren in en om Abbey Road. Deze oude grijze postduif neemt weer een boel lekkere artiesten mee, zoals Daisy's DJ team, Golddigger en De Lievelings Dj's van je Zusje", zo laat Nel weten.

'Zesde versnelling'
Carnaval wordt op dinsdag afgesloten met prinses Deetox. Mark: "En dat gebeurt in stijl in de zesde versnelling. Deetox presents ´Rave du Confetti´. Met verder optredens van Ransom, Plug 'N Play en Uncaged", besluit hij.

Abbey Road is alle dagen gratis toegankelijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant