Alex van Rossem heeft er zin in.
Alex van Rossem heeft er zin in.

'Unnu goeien bojum' leggen en veel gezelligheid bij De Gouden Leeuw

Carnaval 1.994 keer gelezen

VEGHEL | Tijdens carnaval wordt er tussen het bier drinken door ook gegeten. 'Unnu goeien bojum' is niet onverstandig. Daarvoor is drie jaar geleden door de koks van De Gouden Leeuw een speciaal gerecht bedacht: Het Frietje Gouden Leeuw. "Dat is een enorm succes gebleken", vertelt Alex van Rossem, uitbater van De Gouden Leeuw in Veghel.

Het recept bevat onder andere rundvlees en groenten. Met friet en mayonaise erbij het juiste carnavalsgerecht. "Verse friet met daaroverheen een runderstoof waar je je vingers bij aflikt", aldus Alex. Dit jaar breidt De Gouden Leeuw het assortiment uit met een frietje Donkers. Alex' ogen beginnen te twinkelen. "Donkers Beef is zo ontzettend lekker en eigenlijk met niks te vergelijken. Het is sappig rundvlees met heel veel smaak. Je moet dit een keer geproefd hebben", vindt hij.

Thorsten Von Lipp Biesterfeld
Naast al het eten heeft De Gouden Leeuw uiteraard ook een carnavalsprogramma. Op vrijdag is er om 20.00 uur een optreden van de Duitse Schlagerzanger Thorsten Von Lipp Biesterfeld. "Het wordt een echte Duitse Schlageravond. Thorsten zorgt ervoor dat carnaval goed begint."
Zaterdag is het kiendjesmiddag met een clown en friet. Op zondag komt de Grote Optocht voorbij. Diverse dj's zijn de hele week aanwezig.

Special act
Op maandag zet een special act het Veghelse café vanaf 17.00 uur op zijn kop. "Tot slot hebben we nog een leuke actie. Bij aanschaf van twintig munten een Frietje Gouden Leeuw gratis. De muntprijs is 2.25 euro en 11 bier halen is 10 betalen", besluit Alex. Woensdag is er nog de kans om de laatste muntjes op te maken tijdens het traditionele haringhappen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant