Afbeelding
+ FOTO'S

Prinsen genieten weer ouderwets van diner

Carnaval 3.025 keer gelezen

VEGHEL | Het Prinsendiner in het schoolrestaurant van het Fioretti College in Veghel is vorig jaar nieuw leven ingeblazen. Dit jaar nodigden Prins Jess d'n Urste en adjudanten Harry en Rudy alle heersers van Meierijstad uit voor een groot prinsendiner. Leerlingen van HBR (Horeca, Bakkerij en Recreatie) serveerden en schotelden een prima lunch voor.

De prinsen, adjudanten, hofdames en gevolg zijn uiteindelijk met ongeveer 45 man. Het schoolrestaurant van het Fioretti zit gezellig vol.

De uitnodiging kwam van de Veghelse Prins Jess d'n Urste

Roel Versantvoort (15) uit Veghel, Quinty van Zutphen (14) uit Eerde en Niels Embrechts uit Erp (15) zijn druk bezig in de keuken. "We hebben net uitleg gehad en zijn we de gerechten aan het maken", vertelt Roel. Hij mag samen met Quinty en Niels vandaag koken. Het koken en serveren wordt afgewisseld. Quinty geeft de voorkeur aan koken al kan serveren ook best leuk zijn. "Het opmaken van borden en zorgen voor een mooie presentatie is leuk. We gooien niet zomaar alles op een hoop op een bord. Het uitserveren vind ik iets minder leuk, als is het contact met de gasten wel leuk", legt Quinty uit.

Quinty (midden) heeft het naar haar zin.

Grappig
Niels staat niet te springen om de Prinsen van voedsel te voorzien. Hij sport liever. "Ik ga hier later niks mee doen. Ik wil iets met sport gaan doen, maar het is wel grappig", zegt Niels terwijl hij netjes doet wat docent HBR Maurice Bissels van hem vraagt. Maurice vertelt wat de leerlingen vandaag precies doen. "Ze maken een heerlijke maaltijd en serveren die zelf uit. Ik help waar nodig." Het bezoek van de hoogheden is Maurice natuurlijk niet ontgaan. "Leuk toch? Ze komen uit alle dorpen dus bijna iedereen kent wel iemand."

Menu
Het menu bestaat vandaag uit een salade van boontjes, tomaat en bleekselderij met gedroogde ham. Het hoofdgerecht is een Veghels stoofpotje met hutspot en het nagerecht een dame blanche met vers fruit.

Niels is geconcentreerd bezig.

Het ziet er lekker uit. Maurice: "Over een week of 7 of 8 komt er een examinator van buitenaf en dan doen deze leerlingen examen." Het lijkt erop dat er in het restaurant geen examinator verkleed als prins zit. "Nee, maar toch is dit best spannend voor de leerlingen. Het is anders dan normaal. Voor ons als school is het leuk dat Robert Danse (vorig jaar Prins Carnaval en zelf kok red.) dit principe weer in het leven heeft geroepen. De Prins van Kuussegat nodigt uit en wij als Fioretti College faciliteren."  

Prins Ronald d'n Urste en Adjudant Mark van De Reigers zitten lekker te eten.

Stress
Roel, Quinty en Niels zeggen dat er van stress geen sprake is, maar toch gaat het er serieus aan toe in de keuken. Er wordt geroepen en gerent. Alles moet wel op tijd en tegelijk worden uitgeserveerd. Maurice houdt samen met collega Will Hanegraaf de regie strak in handen. Maurice doet de keuken en Will zorgt ervoor dat alles in het restaurant soepel verloopt. Ze doen dat met verve. In de keuken gaat het werk ondertussen gewoon door. "Je staat bijna nooit alleen. Dat vinden we erg prettig. Het afwassen kan overigens wel wat gestroomlijnder", lachen Roel, Quinty en Niels.

Prins Guus d'n Uurste regeert over Empeldonk.

Fietsarrangement
Het schoolrestaurant is geopend op maandag-, dinsdag- en woensdag tussen 12.00 uur en 13.30 uur voor een uitgebreide lunch en op maandag, dinsdag en woensdag van 12.00 tot 12.45 uur én van 12.45 tot 13.30 uur voor de kleine kaart. Voor het fietsarrangement gelden speciale tijden. "Vorig week hadden we hier 55 gasten binnen zitten. Er komen voornamelijk ouderen, maar ook collega-docenten, leerlingen van andere scholen en groepen fietsers", besluit Will voordat hij weer aan het werk gaat.

Meer informatie over het Schoolrestaurant van het Fioretti College staat op: www.fioretticollege.nl/schoolrestaurant.

Docent Maurice Bissels helpt een handje mee.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant