Afbeelding
VIDEO

Steely Fan brengt muzikale ode aan Steely Dan

Algemeen 870 keer gelezen

VEGHEL | Op de CHV Noordkade in Veghel is er op zondag 18 februari van 15.00 uur tot 17.00 uur weer livemuziek te beluisteren. In cultuurcafé De Afzakkerij speelt dan Steely Fan is DE Steely Dan, een tributeband van Nederland.

Ze zijn een kleine bigband, bestaande uit dertien rasmuzikanten die trouw zijn aan de muziek van Donald Fagen en Walter Becker. Daarbij weten ze ook het publiek te boeien met een aanstekelijke live-performance. Naast de 'normale muziekoptredens' staan ze ook graag in het theater. Naast het vertolken van deze muziek vertellen ze dan ook op speelse wijze iets over de achtergronden van Steely Dan en hun songs. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt, zoals altijd, op prijs gesteld.

Muzieklandschap
De New Yorkse band Steely Dan beleefde eind jaren-70 de grootste populariteit met nummers als Rikki Don't Lose That Number, Do It Again en Reelin' In the Years. De harmonieën en jazzy, poppy soulgrooves zijn sinds die tijd alleen maar geraffineerder geworden. Je kunt zeggen dat Steely Dan het huidige muzieklandschap flink heeft beïnvloed. De formatie van muzikale genieën Donald Fagen en Walter Becker tourde nog tot mei 2017. Met het overlijden van Walter Becker in september 2017 is de hoop om de band ooit nog live te zien definitief vervlogen. Steely Fan geeft je de mogelijkheid om heel dicht bij the real thing te zijn. Grote hits van de albums Aja, The Royal Scam, en Can't buy a thrill komen voorbij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant